Emrat e 20 Veteranëve të rrejshëm të zonës së Pashtrikut

0
397

UCK

Procesi i verifikimit të veteranëve të UÇK-së, ka ngjallur pakënaqësi të shumta në opinion. Veçanërisht të pakënaqur janë ish luftëtarët të cilët e ndiejnë veten të ofenduar ngase në një mënyrë ose në tjetrën pjesë e kategorive të dala nga lufta janë bërë edhe njerëz që gjatë luftës nuk kanë qenë të përfshirë në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Gra të cilat kanë qenë bashkë më mijëra civilë të strehuar nëpër male ose që janë depërtuar në Shqipëri, tashmë nëpërmjet lidhjeve janë përfshirë në kategorinë e veteranëve të UÇK-së.

Pas publikimit të listave për zonën e Pashtrikut, ish luftëtarët e pakënaqur kanë mbajtur takim në Rahovec dhe kanë filluar identifikimin e njerëzve që në mënyrë të padrejtë janë bërë pjesë e listave.

Takime të tilla janë mbajtur edhe në Malishevë dhe Klinë, ndërsa disa nga emrat e rrejshëm me të cilët nuk po pajtohen veteranët, Indeksonline tashmë i ka siguruar.

Ndër emrat që akuzohen për mashtrim me lista dhe futje të emrave të rrejshëm është edhe ish kryetari i Rahovecit Smajl Latifi.

Indeksonline, që nga sot dhe në ditët në vijim do të ofrojë lista me emrat e njerëzve që nga bashkëluftatërët konsiderohen si veteranë të rrejshëm.

Brigada 122 Ymer Krasniqi

Veteran

206. Bedri B Kalludra 023528 Gremnik
272. Brahim H Toqani 023536 Gremnik
318. Ekrem M Bacaj 023282 Gremnik
454. Gëzim A Zanunaj 064624 Gremnik I lindur 1982 mosha në luftë 16 vjeçar
525. Hashim Sh Gashi 023283 Gremnik
849. Nazmi Rr Dragodella 060478 Gremnikë
1008. Sabit I Thaqi 023574 Gremnik
1243. Xhevet A Bacaj 022571 Gremnikë
206. Bedri B Kalludra 023528 Gremnik
1004. Ruzhdi Rr Dragidella 023563 Klinë
1022. Sadik Rr Dragidella 023899 Klinë
528. Hasim H Rudaj 023657 Gremnik

Brigada 124 Gani Paqarizi

50. Haxhi Halim Halilaj 004973 Petkoviq (Invalid i plagosur pas lufte nga komshiu i vet)
36. Kada S Thaqi 024011 Çifllak (statusi i pjesëtarit, me insistimin e Smajl Latifi)
166. Dervish B Thaqi 024074 Çifllak (veteran pa asnjë ditë angazhim në UÇK)

219. Femi Z Kelmendi 024002 Çifllak (veteran) Reagon: Unë deklaroj se mbaj përgjegjësi të plotë ligjore dhe morale për të dhënat që kam paraqitur në aplikacion, për këtë kam dëshmitar bashkë luftëtarët dhe komandantin e Batalionit të Brigadës 124 “Gani Paqarizi” me të cilët kam qenë gjatë kohës sa kam shërbyer si ushtar i UCK-së në periudhën të cilën e kam paraqitur në aplikacion (Prill 1999 deri ne Qershor 1999).

167. Drita A Gashi 050977 Rahovec (veteran pa asnjë ditë angazhim në UÇK)
76. Astrit V Thaqi 025145 Kramovik (veteran me insistimin e Smajl Latifit)
38. Kujtim V Thaqi 049419 Kramovik (statusi i pjestarit me insistimin e Smajl Latifi)
1187. Perparim V Thaqi 024117 Kramavik (statusi i pjesmarrësit me insistimin e Smajl Latifi)

Indeksonline, me qëllim të ofrimit të mbështetjes për të gjithë veteranët që kanë dëshmi të faktuara për veteranët e rrejshëm, vë në dispozicion këtë e-mail adresë [email protected]

Informata dhe dokumente gjithashtu mund të sillen direkt në Prishtinë, në zyrat e portalit afër Qeverisë së Kosovës.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu