Rikthehet UNMIK-u ne Kosove

0
936

UNMIK-u

U fol për rifuqizimin e UNMIK-ut, thoshin “s’ka shanse”!

Këshilli i Evropës ka aprovuar rezolutën e propozuar nga Serbia, e cila pos tjerash kërkon fuqizimin e UNMIK-ut.

Gazetari Arben Ahmeti kishte paralajmëruar për rifuqizimin e rolit të UNMIK-ut javë më parë. Por, në një mesazh në Facebook thotë se askush këtë nuk donte ta besonte!

“Kosova sapo pësoi një disfatë klasike në diplomaci. Këshilli i Evropës aprovoi rezolutën e propozuar nga Serbia që pos tjerash kërkon fuqizimin e UNMIK-ut. Të gjitha amendamentet e shteteve mike që do ta zbusnin rezolutën – dështuan. Mos harroni që këta tanët kane qenë të paralajmëruar për zhvillimin para dy javësh. ‘S`ka shansa’, thoshin të bindur në largpamësinë e tyre”, ka shkruar Ahmeti në Facebook.

Rezoluta e Këshillit të Evropës është miratuar me 112 vota. /Telegrafi/

Kosova sapo pesoi nje disfate klasike ne diplomaci. Keshilli i Evropes aprovoi razoluten e propozuar nga Serbia qe pos tjerash kerkon fuqizimin e UNMIK-ut. Te gjitha amandamentet e shteteve mike qe do ta zbusnin rezoluten deshtuan. Mos harroni qe keta tanet kane qene te paralajmeruar per zhvillimin para disa javesh. “S`ka shansa”, thonin te bindur ne largpamesine e tyre.

Lidhja e Departamentit për Sundimin e Ligjit dhe Shërbimet Korrektuese që do të krijohet në kuadër të UNMIK-ut me gjykatat në lokalitetet kosovare me shumicë serbe po i shqetëson përfaqësuesit ndërkombëtarë mbështetës të…
TELEGRAFI.COM

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu