“Anonymous” i shpallë luftë qeverisë shqiptare (Video)

0
933

Grupi i hakerave Anonymous ka bërë publik një mesazh shumë serioz dhe kërcënues drejtuar qeverisë shqiptare. Në këtë mesazh, i cili është postuar në kanalin e YouTube “Anonymous Operation”, qeveria e Shqipërisë kërcënohet se ka neglizhuar thirrjet që ky grup i ka bërë dhe se ka përkeqësuar gjendjen e qytetarëve në vend.

Ndër të tjera, në mesazh nënvizohet fakti se është miratuar një reformë në arsim që i jep prioritet universiteteve private, duke u hequr të drejtën shqiptarëve për të studiuar, është rritur papunësia në vend, mijëra njerëz janë duke ikur nga sytë këmbët për një jetë më të mirë.

Shenjat e para të nisjes së veprimit të kësaj organizate janë dhënë që ditën e djeshme, me mbylljen e profilit në Facebook të ministrit të drejtësisë, Ylli Manjanit. Vetë ministri reagoi përmes një mesazhi në Twitter duke pranuar se profili i tij ishte bllokuar.

Mesazhdërguesi bën me dije për Jeta Osh Qef se “mbyllja e faqes së ministrit u finalizua nga Anonymous Albania”.

Ai shton se “videoja është përpunuar nga Anonymous Albania dhe Anonymous International, ndaj nuk ka marrë autorësinë e Anonymous Albania”.

Kërcënimi duket serioz. Më poshtë gjeni të plotë mesazhin që Anonymous i japin qeverisë shqiptare.

Mesazh për Qeverinë Shqiptare

Përshëndetje qytetarë të botës, ne jemi anonimët

Qeveria e Shqipërisë, jeni në vëmendjen tonë, sepse pavarësisht nga paralajmërimet tona të vazhdueshme, ju keni vendosur që të shpërfillni kërkesat tona për të ndihmuar popullin e këtij vendi dhe keni vazhduar në drejtimin e një sistemi, i cili përfiton vetëm për vete.

Ne kemi kërkuar me edukatë në shumë raste që të ndryshojë qëndrimi juaj ndaj udhëheqjes, që ju ti shërbeni vendit, në vend që ta kontrolloni atë, që ju të ruani të drejtat dhe liritë e qytetarëve. Në vend të kësaj, ju keni vendosur për të imponuar përkeqësimin e masave shtrënguese mbi popullin e Shqipërisë, rritja e taksave për qytetarët dhe bizneset e vogla, miratimin e reformës së arsimit të lartë për studentët që favorizon universitetet private dhe shkatërrimin e universitetet publike.

Situata në Shqipëri është e dëshpëruar. Ky vend i vogël i Evropës është grimcuar në mes të korrupsionit dhe papunësisë ekstreme. Shumë shqiptarë kanë humbur shpresën në vend të tyre dhe përpiqen çdo vit të kërkojnë një të ardhme në Gjermani apo vende të tjera evropiane. Në njëzet vitet e fundit, rreth një e katërta e popullsisë është larguar nga vendi.

Ju keni krijuar një sistem që po dështon dita ditës. Një qeveri e përbërë nga vrasësit, kriminelët dhe përdhunuesit krijon vetëm shkatërrimin e këtij vendi. Shqiptarët janë ngopur me kriminelët në politikë. Ata duan vetëm drejtësi në këtë vend.

Ju vazhdoni të shkelni mbi të drejtat dhe liritë themelore te njerëzve , duke u përpjekur për të fituar qasje në informacionin tonë private dhe konfidencial. Ne tani e kemi shumë të qartë se ju nuk keni ndërmend të drejtoni vendin për popullin tonë, por ju do të vazhdojë të kandidoni përsëri për të përfituar vetë.

Ky sistem ka dështuar. Ne tani shohim të pastrehët që vdesin në rrugë këtë dimër, njerëzit të paaftë për të mbështetur familjet e tyre.

Njerëzit nuk mund të përballojnë arsimimin e tyre; ju mbani të moshuarit në punë për një kohë të gjatë, duke e mbajtur vende pune dhe mundësitë për të rinjtë që të shkojnë jashtë.

Numri i të papunëve ka pësuar rritje marramendëse,

Për qeverinë shqiptare: ju jeni bërë një armik i Anonymous, na keni zemëruar ndjeshëm dhe ne përbëjmë një rrezik të madh për ju.

Ju shpërfillni kërkesat e popullit dhe vazhdoni të operoni vetëm për fitimin tuaj egoist.

Anonymous nuk është një grup i vogël njerëzish të pafuqishme për tu injoruar. Ne jemi një organizatë globalisht aktiv, kolektive e individëve të të njëjtit mendim dhe mesazhi ynë është i qartë: ne shpallim luftë në këtë sistemin aktual që keni imponuar mbi ne. Armiku juaj më i keq janë tani vetë njerëzit tuaj. Revolucioni ka filluar.

Ne jemi anonimët

Ne jemi një legjion

Ne nuk falim

Ne nuk harrojmë

Na Prisni

https://www.youtube.com/watch?v=kW9dZu2tdz4

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu