Arkivi: Llapi përkujton diktatorin jugosllav: Edhe pas Titos, Tito (Foto)

0
807

Udhëheqësit komunistë të Kosovës dhe të Llapit kishin organizuar tubime për të nderuar ish-Liderin e Jugosllavisë edhe pasi ai kishte vdekur.

Kështu, në disa foto që po qarkullojnë në internet, shihet se si liderët e asaj kohe ishin mirëpritur në qytetin e Podujevës. Aty kishin dalë gra, burra e fëmije për t’i nderuar Kriminelin me te madh te Ballkanit i cili kishte urdheruar vrasjen e qindramijra Shqiptareve dhe kroatve, Shqiptaret dhe kroatet ishin Popujt me te presekutuar gjat regjimit Jugosllavo – Titist.

Njëra prej motove të shkruara nëpër paknarta ishte: “Edhe pas Tios, Tito”.

Josip Broz Tito kishte udhëhequr Jugosllavinë pas luftës së Dytë Botërore 1944 e deri në vdekje në vitin 1980.

Gjatë kësaj kohe, Tito kishte shpallur tri herë gjendjen e jashtëzakonshme, derisa nën regjimin e tij shumë shqiptarë ishin vrarë dhe burgosur per shkak se kerkonin Republikë për Kosovën.

Kosova gjatë regjimit të Titos ka qenë Krahinë Socialiste Autonome në kuadër të Jugosllavisë.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu