Astrit Dehari la pas edhe gruan

0
2100

atrit-dehari

Në një artikull të publikuar më 24 tetor në kosova-aktuell.de, përmende vizita që i është bërë në Burgun e Prizrenit, aktivistit të Lëvizjes Vetëvendosje, Astrit Deharit.

Vizita thuhet se është bërë nga redaktori i kësaj ueb-faqeje, Max Brym, së bashku me familjarët e Deharit, transmeton Telegrafi.

Dehari aty përshkruhet se nuk jepte përshtypje se ishte deprimuar. Ai përshëndet të gjithë miqtë e tij, sidomos ata në Zvicër.

Në shkrim përmendet se Dehari është student i Mjekësisë dhe se dëshiron që familja dhe gruaja tij e re shtatzënë të jenë të sigurt.

Ky artikull në gjermanisht është shkruar nga Genc Mustafa. Sipas njohësve të gjuhës gjermane, në të ka gabime drejtshkrimore, ndaj lajmi bazohet në tekstin në linkun e mësipërm.

Por, ajo që dihet sigurt është se Dehari ishte i martuar.

Prizren- Astrit Dehari im Gefängnis besucht

Seit 29.  August  befindet sich Astrit Dehari völlig unschuldig in Kosova in Haft. Ihm und weiteren fünf Angeklagten werden aus durchsichtigen politischen Gründen „ terroristische Akte“ unterstellt. Siehe dazu – http://www.kosova-aktuell.de/index.php?option=com_content&view=article&id=3268:repression-und-willkuer-in-kosova-ein-faktencheck&catid=13&Itemid=111 und http://www.kosova-aktuell.de/index.php?option=com_content&view=article&id=3266:politischer-terror-in-kosova-adea-batusha-ich-bin-unschuldig&catid=35&Itemid=116 .

Am vergangenen Donnerstag besuchte Max Brym ( Herausgeber von Kosova-Aktuell)  zusammen mit der Familie Dehari, Astrit Dehari im Gefängnis in Prizren. Der Knast befindet sich mitten in der Stadt. In dem  alten  Gebäudekomplex befindet sich, die Polizeistation, das Gericht und das Gefängnis. Rund um das Gebäude gibt es fast nur Geschäfte und Büros von Advokaten, welche sich gegenseitig mittels Reklame übertrumpfen wollen.  Astrit Dehari machte einen frischen und keineswegs deprimierten Eindruck. Er lässt alle Freunde besonders auch in der Schweiz herzlich grüßen. Der Medizinstudent Astrit Dehari ( Aktivist der Bewegung für Selbstbestimmung VV)  ist sich seiner Familie und seiner schwangeren jungen Frau sicher. Außerdem kämpft die linksdemokratische Partei VV weiter intensiv gegen das postfaschistische Regime in Kosova.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu