Berisha: Një fryme të re në marrëdhëniet me Serbinë

0
883

Kryeministri Sali Berisha, i cili ndodhet në Budva në kudër të konferencës për Europën  Juglindor, ka thënë se Shqipëria do të punojë për një fryme të re në marrëdhëniet me Serbinë.

“Sot ne jemi një komb qe jeton ne vende te ndryshme. Ne jemi te bashkuar në divesitet. Vendi im ka kënaqësinë te ketë marrëdhënie miqësore me Malin e Zi, me Kosovën, Maqedoninë dhe natyrisht do te punojmë për një fryme të re në marrëdhëniet tona me Serbinë, sepse te pranosh njeri tjetrin dhe të punosh se bashku, kjo është e ardhmja”, shtoi Berisha.

Takimin i Evropës Juglindore, është një takim i përvitshëm ky që organizohet nga Grupi i Mëngjesit të Lutjeve në Europën Juglindore.

Takimi i Europës Juglindore organizohet për të 9-in vit,ndërsa Mëngjesi Kombëtar i Lutjeve mblidhet çdo vit në Washington DC qe nga 1953.

Berisha e vlerësoi takimin si një takim miqësor, në të cilin njerëzit bëjnë gjithçka për të rritur mirëkuptimin, duke besuar se bashkimi në diversitet është forcë, është virtyt, është energji e pashtershme, është një vlerë hyjnore dhe njerëzore .

“Sot ne jemi mbledhur në moton “Bashkim në Diversitet”. Ne ketë pikë unë mbetem shumë shqiptar. Arsyet për ketë qëndrim duhet gjetur ne historinë e kombit tim, një histori mjaft e vështirë, por kombi mbijetoi sepse ai mbeti i bashkuar në diversitet. Gjatë historisë sonë, disa dekada me parë pati përpjekje përçarëse ne baza fetare, por kombi mbeti i bashkuar. Me vone një pjese e madhe e shqiptareve te krishtere u kthyen ne myslimane. Historia mund të flasë”,- tha ai. /E.L/

 


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu