Rusia ndryshon politikën në Ukrainë

0
194
Duket se Rusia po ndryshon qëllimet e saj në luftën në Ukrainë, domethënë vetëm duke dashur të marrë nën kontroll rrethet Luhansk dhe Donetsk.
Të paktën kjo është ajo që mund të nxirret nga deklaratat e komandës së lartë ruse. Një perspektivë e tillë ushqen shpresat për paqe, veçanërisht në Gjermani.

Lufta e Ukrainës është zhvendosur vetëm gjeografikisht
Ka shumë arsye që flasin kundër këtij interpretimi dhe se ky opsion nuk ekziston fare. Edhe sikur të ekzistonte: Lufta nuk ka mbaruar, por vetëm është zhvendosur gjeografikisht.

Në fjalimin e tij më 22 shkurt, në të cilin ai justifikoi në mënyrë të hollësishme luftën e agresionit rus, Putin shpalli si synime jo vetëm kapjen e Luhanskut dhe Donetskut, por kapjen e të gjithë Ukrainës, arrestimin e lidershipit politik, shkatërrimin e Ushtria ukrainase dhe pastrimi i popullsisë - kjo qëndron pas termave çmilitarizimi dhe denazifikimi në fjalim.

Reply

Please enter your comment
Please enter your name here