The Slavo-Macedonian plan that will eradicate Albanianness in Macedonia

0
1688

Emri i Maqedonisë do ta godasë rëndë mbi identitetin e shqiptarëve në
Maqedoni.

“Perse “emri i ri , Makedonija Veriore ne mediat shqiptare perkthehet, por ne propozimin e Sllavomaqedonve thuhet qarte se do jete vetem sllavisht(po me germa latine) dhe nuk do lejohet perkthimi i tij ne shqip.

Perse fshihet ajo qe shkruan qarte ne Mediat Maqedone se identiteti juridik,pra shtetesia per shqiptaret do te jete Makedonska dhe se identiteti i “gjithe qytetareve do jete Makedonci”;perse fshihet se gjithe koncepti i identitetit shteteror te Maqedonise si territor etnik i vetem i Sllavomakedoncave(perfshire aty shqiptaret ne Maqedoni) mbi te cilin eshte ngritur “zgjidhja e kontestit te emrit”,duke legjitimuar “sllavicitetin e tere territorit,pra edhe te pjeses shqiptare te Maqedonise,

Reply

Please enter your comment
Please enter your name here