Fakte të çuditshme për Kinën: A e dini sa milionë mace në ditë servohen si ushqim?

0
761

Kina

Ekspertët gjeopolitikë e quajnë Kinën “kuçedra e fjetur”, për shkak të ekonomisë në rritje dhe rritjes së ndikimit politik. Për këtë “kuçedër”, disa fakte vërtet interesante.

Ushtarët e rinj kanë gjilpërë në jakë të uniformave që të mësohen të mbajnë mjekrën ngritur si duhet!

100 milionë kinezë mbijetojnë duke shpenzuar vetëm një dollar në ditë!

Keçapi vjen nga Kina, ndërsa fillimisht ishte salcë e tharët nga peshku që quhej ke-tsiap. ( vrejtja jone ) sa te ndegjoi Fahri Xharra, do thot esht zbulim Shqiptar, rrjedh nga gjuha shqipe, ke-siap…

Policët kinezë më shumë përdorin patat, sepse janë më agresive se qentë!

Kina sjell katër herë më shumë vendime gjyqi se çdo vend tjetër në botë!

Edhe pse është zyrtarisht shtet laik, në Kinë ka më shumë se 54 milionë të krishterë!

30 milionë njerëz kinezë jetojnë në shpella!

Gratë kineze paguajnë 700 dollarë për operacionin për të mashtruar me virgjërinë!

Për shkak të ajrit të ndotur, një ditë në Pekin është e njëjtë sikur të keni pirë 21 cigare!

Sony Playstation është i ndaluar në Kinë!

Çdo ditë kinezët hanë katër milionë mace!

Në Chongqing ka aq shumë njerëz të varur nga telefonat e zgjuar, sa që kanë stazën e veçantë në rrugë!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu