Familjarëve të të akuzuarve nga Gjykata Speciale do t’u paguhen udhëtimet dhe qëndrimet në Hagë gjatë vizitave (Video)

0
744

Ministria e Drejtësisë ka hartuar draftin e udhëzimit administrativ për mbështetjen financiare të të afërmve të personave të akuzuar nga Gjykata Speciale.

Në këtë udhëzim parashihet që të paguhen shpenzimet e udhëtimit dhe qëndrimit për deri në katër familjarë të një të akuzuari njëkohësisht, për vizita që janë të rregulluara në çdo dy muaj – përveç nëse i akuzuari është i sëmurë, njofton Klan Kosova.

Krejt procesi do të mbikëqyret nga një komision ku do të marrin pjesë zyrtarë të institucioneve, ndërsa familjarët do t’i raportojnë shpenzimet e tyre tek ai.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu