Gjurme të reja për vrasjen e Olof Palme

0
839

Olof Palme:

25 vjet pas vrasjes së pazbuluar të Kryeministrit Suedez Olof Palme, ekziston dyshimi i bazuar  që  Vrasësi mund të ketë bërë rrugen nga Hamburgu me direktiv të UDB-es Sherbimi Sekret Jugosllav për të qelluar mbi Social demokratin Olof Palme pasi kishte vizituar nje Kino në çender të stokholmit.

Pas hulumtimeve të Reportereve të Gazetes FOCUS  një ish-agjent i zbulimit në Beograd, informon Autoritetet e Siguris Gjermane dhe Skoceze mbi  planin për likuidimin e Palmes.  Politikani i atëherëshem  59-vjeçar u vra nga një vrases që jetonte në  Hamburg  raportoi ish-spiun  Vinko Sindicic, 67, në policin federale dhe shtetërore Bavareze.

Në një fushate të orkestruar dezinformatash në ate kohe Sigurimi  Jugosllav ka tentuar që tua hedh fajin Emigracionit të përqar Kroat.
Arma e vrasjes ende nuk u gjet, një revole e markës Smith & Wesson Magnum 0,357, kishte qenë kontrabanduar me anije nga SHBA në Stokholm, njoftoi Sindicic gjyqësorin gjerman. Palme kishte qenë i mbikqyrur hap pas hapi nga agjentë lokal të shërbimit sekret jugosllav  ata kan kuptuar  se siguria personale e Kryeministrit kishte mangësi të veçanta.

 

I dyshuari për dhenjen e urdherit që të vritet Olof Palme  jeton në Zagreb

Repoteret e Gazetes FOCUS e kann gjetur  të dyshuarin në Zagreb, 65-vjeçari punon në nje shërbim të sigurimimeve private.

Hetuesit e Gjermanisë  deklaratat e Sindicic i kann dhen në Organet e polcis Suedeze në dhjetor të vitit 2008 Për habin nga zyrtart Suedez të Stokholmit akoma skan kthyer përgjigje.
Dëshmitari Sindicic ishte i rëndësishëm në 2009 për të zgjidhur një vrasje në Wolfratshausen Bavarisë për një disident jugosllav që u vra në vitin 1983 me disa të shtëna dhe rrahje brutale.

Deklaratat e Sindicic çoi në dënimin me burgim të përjetshm të nje bashkpjesmarrjsi në vrasjen e lartpermendur, për të cilin Gjykata e Lartë Rajonal të Mynihut që nga viti 1975 ishte e beindur që ishte një agjent i shërbimit të fshehtë të Beogradit.

Gjykata e lart rajonale deklaroi për opinionin që Sindicic pikërisht për shkak të punës së tij që ka ber  në Beograd si agjent i Sigirumit të fsheht Jugosllav mund të jet dëshmitar  në shumë operacione që ka kryer Sherbimi i fsheht Jugosllav.

Kroati ka mabjt mese 10 vite Burg në Scoci për nje tentim Vrasje

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu