Gjykata Speciale dhe lista e anëtarëve të SHIK-ut sipas KFOR-it

0
1059

Dosjet dhe dokumentet e KFOR-it me informacione të hollësishme për SHIK-un e PDK-së pritet të shërbejnë si materiale dhe dëshmi për Gjykatën Speciale më seli në Hagë, për të sqaruar disa nga vrasjet.

Ndërsa,  aktivitetet e SHIK-ut të PDK-së janë të dokumentuara hollësisht me qindra dokumente, e dosje që përmbajnë informacione nga terreni, të sakta që janë zbuluar nga KFOR-i/ NATO. E cila si njëra ndër ushtritë më të forta të Botës, brenda strukturës ka njësinë profesionale të inteligjencës që ka mbledhur informacione dhe fakte në terren. Sikurse ka pasur dhe ka mundësi  të përdor teknologji të sofistikuar të përgjimeve, hetimeve, e vëzhgimeve përmes super-teknologjisë dhe të kontaktoj dhe vet anëtarët/dëshmitar të SHIK-ut.
Lista e anëtarëve të ShIK-ut, sipas dokumenteve të KFOR-it, publikuar në media, më 17 maj 2014
Izet A.  (K-SHIK, shef) Dragash;
Lulzim A. (K-SHIK, udhëheqës) Ferizaj;
Sinan A. (K-SHIK) Prizren;
Vahadin A. (K-SHIK)Vitia;
Vahadin A. (K-SHIK, shef) Vitia;
Sylman B. (K-SHIK) Podujeva;
Milaum B. (K-SHIK) Gjilan;
Avdyl B. (K-SHIK) Klokot;
Sami B. (K-SHIK) Gjilan;
Avdyl B. (“Sara”, K-SHIK,” Shqiponjat e Zeza”) Vitia;
Fatmir B. (K-SHIK);
Bislim B. (K-SHIK, shef) Prizren;
Sali B. (K-SHIK) Kamenicë;
Nazmi B. (K-SHIK zëvendës shef) Gjilan;
Afrim B. (K-SHIK) Podujevë;
Naser B. (K-SHIK) Podujevë;
Hysi B. (Blakqori, K-SHIK) Prishtina;
Milaim C. (K-SHIK, SDB departamenti zjarr.) Gjilan;
Azim SYLA  (K-SHIK);
Skënder D.  (K-SHIK, zëvendës shef) Podujevë;
Fatmir D. (K-SHIK) Prishtina;
Ramadan D. (K-SHIK) Gjilan;
Agim E. (K-SHIK) Vitia;
Avni F. (K-SHIK, shef) Podujevë;
Naim F. (K-SHIK) Podujevë;
Diana  G. (F) (UNMIK-P/ K-SHIK) Podujeva, përkthyese shqiptare e Kosovës;
Latif GASHI (K-SHIK) në burg që nga 28 Jan 02.
Sabit GECI (K-SHIK, drejtues) në burg;
Remzi G (K-SHIK, zyrtar) Prishtinë;
Xhavit (“Teteja”, K-SHIK/ off.TRG.) Prishtinë;
Skender H. (“Skënderbeg”, K-SHIK, shef) Vitia;
Fazli H. (K-SHIK) Gjilan;
Dajim/Dahim H. (K-SHIK) Malishevë;
 Xhavit HALITI (K-SHIK, shef) Prishtinë;
Safet H. (K-SHIK) Podujeva;
Sheadin H. (K-SHIK) Dragash;
Xhavit H. (K-SHIK) Vitia;
Ismet HAXHA (K-SHIK, shef) Mitrovicë;
Shukri H. (K-SHIK) Vitia;
Idriz H.  (K-SHIK) Podujeva;
Ramadan H. ( Diaspora K-SHIK, Financues) Zvicër;
Besnik H. (K-SHIK) Dragash;
Uan I. (K-SHIK) Dragash;
Njazi/Niazi IDRIZI (K-SHIK, OPS zyrtar) Prishtina;
Rashat I. (K-SHIK) Gjilan;
Bexhet I. (“Kaçaku”, K-SHIK) Kaçanik;
Njazi I. (K-SHIK, anëtar udhëheqës) Prishtinë;
Jashar  (K-SHIK)  Dragash;
Ilaz KADOLII  (K-SHIK)  Prizren;
Naim KADRIU  (K-SHIK)  Podujevë;
Semime K. (F) (UNMIK-P/K-SHIK)  Podujevë, shqiptare e Kosovës përkthyese;
Emin K. (K-SHIK)  Dragash;
Xhezair  K. (K-SHIK) Dragash;
Beqir K. (K-SHIK) Kaçanik;
Emin K. (K-SHIK, shef) Kamenicë;
Selman K. (K-SHIK) Malishevë;
Visar K. (K-SHIK) Malishevë;
Selim K. (K-SHIK) Prishtina;
Shukri K. (K-SHIK, zyrtar)  Prishtinë;
Kusaj (K-SHIK) Dragash;
Alban L. (K-SHIK) Prishtinë;
Ismet L. (K-SHIK, “Cobra Secur”) Gjilan;
Alor L. (K-SHIK) Podujevë;
Fatmir LIMAJ (K-SHIK, PGOK), Gjykata e KB në Hagë;
Bashkim L. (K-SHIK) Deçan;
Lulzim (K-SHIK, udhëheqës)  Ferizaj;
Gazim L. (K-SHIK)  Ferizaj;
Sami LUSHTAKU (K-SHIK, shef i klanit Drenica) Skenderaj;
Aliu L. (“Besnik”, K-SHIK) Shtime;
Nazmi M. (K-SHIK)  Malisheva;
Nazim M. (K-SHIK)  Gjilan;
Xhevdet M. (K-SHIK, shef) Podujevë;
Faton M. (K-SHIK) Deçan;
Hasan M. (K-SHIK) Gjilan;
Nazif M. (K-SHIK) Podujeva;
Halim M. (“Cima”, K-SHIK) Ferizaj;
Jahir M. (“Japi”, K-SHIK) Prishtina;
Gezim Haxhi M/ (“Piktor”, K-SHIK) Ferizaj;
Isak MUSLIU (K-SHIK) Ferizaj, i arrestuar 17 shkurt 03;
Avdullah M. (K-SHIK) Podujeva;
Rrustem MUSTAFA (“Remi”, K-SHIK) në burg, ishte në TMK;
Ramadan N. (K-SHIK) Ferizaj;
Xhemshit O. (“Xhemshit ose Juma”, K-SHIK, shef) Gjilan;
Sedat P. (K-SHIK) Mitrovica;
Advulla P. (K-SHIK, anëtar i lartë) Prishtinë;
Elmi REÇICA  (“Petrit Cekaj” ose “Hilmi Recica” ose “Ilmi Reqica”, K-SHIK, zëvendës CDR), Prishtinë;
Bashkim R. (vëllai i Elmi) (K-SHIK, udhëheqës) Ferizaj;
Demir R. (K-SHIK) Dragash;
Bekim Rexhep R. (K-SHIK, përkthyes) Malishevë;
Bajram R. (K-SHIK);
Synan R. (K-SHIK) Gjilan;
Egip R. (K-SHIK) Kaçanik;
Halil S. (K-SHIK) Prishtinë;
Rexhep SELIMI (K-SHIK) Prishtinë, i suspenduar nga TMK-ja;
Avdullah Shefki (K-SHIK, shef i logjistikës) Podujevë;
Bekim SHYTI (K-SHIK) Mitrovicë;
Xhemajl Sh. (vëllai i Bekimit) (K-SHIK) Mitrovicë;
Valbona T. (F) (K-SHIK, kameriere) Hotel Kristal, Deçan;
Ridvan T. (“Ricki”, K-SHIK) Prizren;
Shkëlzen T. (K-SHIK) Dragash;
Bashkim T. (K-SHIK) Dragash;
Shefqet T. (K-SHIK, shef) Kaçanik;
Gevat V. (K-SHIK) Mitrovica;
Kadri VESELI (“Luli/Luvli”, K-SHIK, drejtor) selia në Prishtinë;
Valbona V. (F) (K-SHIK) Kamenica;
Fatmir Xh. (“Doctori”, K-SHIK, analist) Prishtinë;
Muhamet Xh. (“Cdr. Robelli”, K-SHIK) Gjilan;
Nazmi Xh. (K-SHIK) Prishtinë;
Bislim Z. (K-SHIK, PDK);
Arben XHAFARI (K-SHIK, gradë të lartë) Prishtinë;
Zahit Z. (“Zeze”, K-SHIK) Mitrovicë;
Xhabir ZHARKU (“Qorri”, K-SHIK) Kaçanik;
Enver (K-SHIK) Gjilan;
Hamit (K-SHIK) Malishevë;
Lirim (K-SHIK, zëvendës i Muhamet Xhemajlit) Gjilan;
Hysni A. (TMK/ K-SHIK, Ops zyrtar) Selia në Prishtinë;
Ramiz A. (TMK/ G2/ K-SHIK, shef) Kamenicë, selia e TMK Gjilan;
Bahri G. (TMK/ K-SHIK);
Bashkim H. (TMK/ K-SHIK) Gjilan, i suspenduar për 3 muaj në shtator 03;
Gani IMERI (TMK/ K-SHIK) RTG6;
Bashkim J. (TMK/ K-SHIK)  CDR RTG1, i suspenduar në shkurt 03;
Bajram K. (Chinois, TMK/ K-SHIK, truproje) RTG4;
Fadil KODRA (TMK/ K-SHIK, zyrtar për info) në selinë në Prishtinë;
Shukra K. (TMK/ K-SHIK, zyrtar) Prishtinë;
Bahtir M. (TMK/ K-SHIK, COS) RTG4;
Faton M. (TMK/ K-SHIK, shef) Pejë;
Fatmir M. (TMK/ K-SHIK);
Fezullah M. (TMK/ K-SHIK, SAR specialist) PZ 6;
Hasan M. (TMK/ K-SHIK, mbikëqyrës) PZ 6;
Rrahman RAMA (TMK/ K-SHIK, Cdr) RTG5;
Enver R. (TMK/ K-SHIK);
Sulejman SELIMI (“Sultan”, TMK/ K-SHIK, zëvendës) selia;
Alush Sh. (TMK/ K-SHIK) Prizren;
Ilir Sh. (TMK/ K-SHIK) RTG4;
Ekrem Q. (TMK/ K-SHIK, shef) Viti;
Eset U. (TMK/ K-SHIK, reporter dhe fotograf) Mitrovicë;
Fetha Z. (“Lenine”, TMK/ K-SHIK, inspektor) RTG4;
Muhamet A. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Remzi A. (Policia SHPK/ K-SHIK) Gjilan;
Fadil B. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Blerim B. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Afrim B. (Policia SHPK/ K-SHIK) Podujevë;
Driton D. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Kadri I. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Fehmi J. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Nazim K. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Fatime LJ. (F) (Policia SHPK/ K-SHIK);
Muhamet M. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Mehmet M. (Policia SHPK/ K-SHIK) Malishevë;
Shkumbin MEHMETI (Policia SHPK/ K-SHIK);
Naimi M. (“Muqiqi”, Policia SHPK/ K-SHIK);
Shaip P. (Policia SHPK/ K-SHIK, përkthyes) Gjilan;
Ismet Sh. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Besnik Sh. (Policia SHPK/ K-SHIK);
Sinan Z. (Policia SHPK/ K-SHIK).
Mediat kanë lënë emrat e plotë të vetëm atyre që janë figura publike dhe për disa që është ditur se kanë qenë në këtë organizatë ilegale.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu