Gjykata Speciale përjashton zgjedhjet

0
691

Gjykata Speciale

Institucionet duhet të formohen sa më parë. Kosova ka marrë përsipër një zotim konkret.

Shkuarja eventuale në zgjedhje të jashtëzakonshme do të dëmtonte shumë procese të rëndësishme që e presin Kosovën, ngase mbajtja e tyre do të merrte shumë kohë deri te konstituimi i legjislativit dhe formimi i institucioneve të reja.

Andaj, sikurse nga ndërkombëtarët, e po ashtu edhe nga një pjesë e spektrit politik vendor, po insistohet për një marrëveshje në mes të liderëve politikë.

Kjo për faktin se vendin po e presin vendime dhe procese të pashmangshme, siç është Krijimi i Gjykatës Speciale, miratimi i buxhetit, shndërrimi i FSK’së në FAK, e shumë procese të rëndësishme ekonomike për vendin.

Bashksia Nderkombtare kam e shume hallin e Gjykates Speciale sesa ngerçin Politiken ë Kosovë dhe duket te jete shume e interesuar që kesaj radhe Hashim Thaqi dhe nje pjese e Komandanteve të luftës që jan afer tij, te mbesin jasht Qeveris, në menyr te kaloi me leht ne implimintimin e ligjeve dhe akuzave qe do ngris gjykata Speciale.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu