Hoxhallarët nuk varrosin pa para – Shumica e kosovarëve borxh deri në fyt, rrezikojnë të mbesin mbi dhe

0
1051

Mbi dhe mund të mbeten 3/4 e banorëve të Kosovës, të cilët nuk e paguajnë anëtarësinë në Bashkësinë Islame të Kosovës. Hoxhallarët nuk punojnë pa pare. Çmimi që duhet paguar është katër euro.

Besimtarët myslimanë në Kosovë, pagesën për anëtarësi vjetore e bëjnë ditën e varrimit të familjarëve – sepse, nuk kanë çare pa vepruar kësisoj.

BIK-u ka thënë se nuk ofron shërbime për asnjërin që nuk i ka kryer borxhet e anëtarësisë.

“Respekt çdo kujt, veresi askujt” – nuk iu varrosim nëse nuk na paguani, thote Sadriu.

Por, në Bashkësinë Islame nuk janë të kënaqur me numrin e besimtarëve që paguajnë anëtarësinë. Sadriu thotë se sipas statistikave që kanë, anëtarësinë e paguajnë vetëm rreth 25 për qind të besimtarëve.

I pyetur se sa para mbledh BIK’u në vit nga pagesat e anëtarësisë, Sadriu thotë se nuk ka informacion dhe se për këtë  duhet shikuar pasqyrat financiare të secilit këshill.

Ai deklaron se tubimi dhe menaxhimi i anëtarësisë është kompetencë e Këshillave të BIK’ut nëpër terren. Derisa, shton se pagesat mund të bëhen tek imamët nëpër xhami dhe tek personat e tjerë përgjegjës.

“Anëtarësia mund të paguhet tek imamët nëpër xhami, në administratën e Këshillave vendor si dhe tek personat e autorizuar nga këshilla -inkasantë. Personat që tubojnë anëtarësinë janë të pajisur me autorizim dhe me fletë dëshmi për pagesë. Anëtarësia tubohet gjatë tërë vitit”, thotë Sadriu.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu