Kërcënimi i Ambasadores Jacobson: ose e bëni ju Gjykatën Speciale ose e leme ta bëj Rusia në OKB!

0
838

Tracy

Nëse Gjykata Speciale nuk votohet në Kuvend SHBA’ja do të lejoj krijimin e saj të kërkuar nga Rusia ka thënë Ambasadorja amerikane Tracey Ann Jacobson. Në Rubikon të KTV’së ajo u ka bërë thirrje protestuesve që të kenë kujdes imazhin e Kosovës.

“Zgjidhja mbetet që Kosova të marrë pjesë me BE’në si partnere në këtë Gjykatë që do të punonte me ligjet e Kosovës apo çështja t shkoj në Kombet e Bashkuara e kjo e fundit do të ishte me të vërtetë më politike dhe më dëmtuese për Kosovën. Më lejoni të jem e qartë: Ne SHBA’ja i kemi bllokuar përpjekjet e Rusisë deri tash për krijimin e një Tribunali në kuadër të Këshillit të Sigurimit por nëse dështojnë këto përpjekje dhe Kuvendi nuk e voton Gjykatën Speciale vendi im më nuk do ta bllokoj atë”, ka thënë Jacobson.

Ambasadorja amerikane në Kosovë Tracey Ann Jacobson ka përdorur gjuhë të prerë duke ua kujtuar deputetëve se nëse nuk e votojnë Gjykatën Speciale Kosova do të pësoj pasi Këshilli i Sigurimit mund të krijoj një Tribunal për të.

Jacobson tha se me këtë rast shteti i saj do të jetë i pafuqishëm për të bllokuar iniciativën e kahershme të Rusisë për këtë çështje e që sipas saj do të jetë edhe politikisht më e rrezikshme për Kosovën.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu