Koalicioni me LDK’në, flet Albin Kurti AKTUALE

0
687

Kandidati për kryeministër, Albin Kurti, në një intervistë me zyrën e Heinrich Böll Stiftung, realizuar me gazetarin Simon Ilse ka folur për përparësitë e qeverisë së tij të ardhshme, dialogun me Serbinë, agjendën e tij të gjelbër dhe adreson çështjen e përkatësisë etnike kundër kombësisë në Ballkan.

I pyetur për situatë aktuale në lidhje me votat nga Serbia dhe rinumërimin dhe bisedimet me LDK-në për bashkëqeverisje, Kurti ka thënë se gjithmonë kanë menduar se është e rëndësishme të krijohet  thelbi i një koalicioni me LDK-në, duke mos përjashtuar kurrë të tjerët.

“Vetëvendosje ka 29 deputetë plus 1 nga pakicat që iu bashkuan grupit tonë, gjë që na bën 30 deputetë (deputetë). Ndërsa LDK ka 28 deputetw. Ne duam të përfshijmë menjëherë deputetë të pakicave jo-serbe, 10 prej tyre, mbase nëntë, sepse dikush nuk mund të bashkohet, do ta shohim. Harmonizimi i programit qeveritar është realizuar plotësisht – 100 përqind”, ka thënë Kurti.

Ajo që mbetet për t’u bërë është pjesa e dytë, përkatësisht përgjegjësitë e qeverisë, e cila ende nuk ka përfunduar. Ne do të shpërndajmë portofolet e ministrave për të cilat kemi rënë dakord që të paktën 30 përqind do të jenë gra, dy zv/ministra për maksimumin e ministrive, dy zëvendës kryeministra maksimal, dhe ne do të përpiqemi t’i mbështjellim ato në dymbëdhjetë ministri. Nuk është e lehtë por megjithatë duket se mund të bëhet. Ne duam ta forcojmë shtetin, jo ta zgjerojmë elitën”.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu