Kosova i bën ‘konkurencë’ Zvicrës për çmime të produkteve

0
995

Shteti i Kosovës edhe pse më i vogli me territor dhe më pak i zhvilluar ekonomikisht në indeksin e çmimeve mesatare për produkte po i bën konkurrencë Zvicrës, shkruan “Zëri”.

Përderisa në Kosovë rroga mesatare është 290 euro, indeksi mesatar i çmimeve të produkteve elementare për jetesë është 122,6. në anën tjetër në Zvicër ky indeks është 161,4, teksa rroga mesatare në këtë vend është 6.180 euro.

Më poshtë në kolonën e parë është indeksi i çmimeve mesatare të produkteve elementare për jetesë si: vaji, mielli, qumështi et, ndërsa në kolon e dytë është e paraqitur paga mesatare e atij vendi. ZËRI

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu