Kosova rrezikon të dënohet për gjenocid

1
742

Gjykata Speciale kunder Kosovës

Përveç që është tërësisht jashtë sistemit të drejtësisë së Kosovës, formimi i Dhomave të Specializuara, e që në realitet është një sistem i veçantë i drejtësisë, mund të sjellë gjykim të shtetit të Kosovës.

Gjykimet do të jenë individuale, por Kosova rrezikon të dënohet për gjenocid, raporton KTV.

Një prej neneve të projektligjit për Dhomat e Specializuara flet për gjenocidin si vepër penale, e ku sqarohet se kush mund të dënohet për këtë veprim.

Në të përshkruhen të gjitha veprat penale, të cilat mund të rezultojnë me klasifikimin kryerje e gjenocidit, transmeton Koha.net.

Njohësit e drejtësisë thonë se politika kosovare duhet ta kundërshtojë me çdo kusht këtë nen dhe të kërkojë heqjen e tij, sepse Kosova, sipas tyre, rrezikon të gjykohet për gjenocid.

 

1 Koment

  1. PASI NUK PO DËNOHET PËR GJENOCID SERBIA BARABARE,
    -PSE TË MOS E DËNOJNË “MIQTË” E SAJ IMPERIALISTË , KOSOVËN SHQIPTARE,
    PËR LUFTËN E SAJ ÇLIRIMTARE?!
    POPULLI YNË NUK THOTË KOT: “TË GJITHË DERRAT NJË TURI KANË”!!!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu