KQZ: Zgjedhjet e suksesshme, kanë votuar 45 %, ja rezultatet

0
588

Komisioni Qendror Zgjedhorë në konferencën e saj për shtyp ka thënë se zgjedhjet e sotme kanë qenë të suksesshme si dhe ka pasur rritje për 100 mijë persona në krahasim me vitin 2009. Sipas KQZ-së, ky proces ka shkuar në mënyrë shumë të mirë dhe të rregullt me vetëm disa parregullsi të vogla.

Ajo që sipas KQZ-së, i vuri hije të keqe paksa këtij procesi janë problemet që ndodhën në Veri të Mitrovicës.

KQZ bënë të ditur se deri në ora 19:00, në të gjitha komunat e Kosovës, kanë dalë në zgjedhje 45.7 % e popullsisë së Kosovës apo 514.780 persona, duke mos përfshirë votat nga 4 komunat e Veriut ku pati probleme.

Në vazhdim KQZ, dha rezultatet e të gjitha komunave. Ato janë si vijon.

Deçan – 16 mijë e 459 votues, 41 %

Gjakovë – 47 mijë – 43 %

Gllogoc – 24 mijë – 48 %

Gjilan – 48 mijë – 51 %

Dragash – 15 mijë – 39 %

Istog – 21mijë – 45 %

Kaçanik 16mijë – 48 %

Klinë – 19 mijë – 44 %

Fushë Kosovë – 14 mijë – 44 %

Kamenicë – 19 mijë – 51 %

Mitrovicë e Jugut – 34 mijë – 48 %

Lipjan – 30 mijë – 55 %

Novëberd – 58 %

Obiliq – 12 mijë – 52 %

Rahovec – 25 mijë – 46 %

Pejë – 43 mijë – 41 %

Podujevë – 38 mijë – 47 %

Prishtinë – 91 mijë – 53 %

Prizren – 58 mijë – 37 %

Skenderaj – 21 mijë – 39 %

Shtime -12 mijë – 51 %

Suharekë – 8 mijë – 59 %

Ferizaj – 30 mijë – 49 %

Viti – 48 mijë – 48 %

Vushtrri – 20 mijë- 45 %

Viti – 20 mijë – 45 %

Vushtrri – 31 mijë – 46%

Zubin Potok -1mijë – 13 %

Malishevë – 52 %

Junik – 2 mijë – 46 %

Mamush – 2 mijë -64 %

Han të Elezit – 5 mijë – 62 %

Graçanicë – 10 mijë – 54 %

Ranilluk – 3 mijë – 57 %

Partesh – 2 mijë – 64 %

Kllokot – 63 %

Mitrovicë e Veriut – 1900 votues 8 %

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu