Kryetari i Vetëvendosjes, Albin Kurti, thotë se nuk do ta pranojë Marrëveshjen e 4 shtatorit, “kur të kthehet në detyrë”

0
724

Kryetari i Vetëvendosje, Albin Kurti është shprehur i prerë sa i përket zbatimit të marrëveshjes së arritur ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, me ndërmjetësimin e Shteteve të Bashkuara, më 4 shtator 2020, në Uashington.

Ai ka thënë se kur partia e tij “të kthehet në qeverisje”, nuk do të respektojë marrëveshjen, pasi që ajo është nënshkruar nga një kryeministër jo legjitim. “Ne nuk kemi detyrime për zotimet e kryeministrit të paligjshëm të Kosovës kur të kthehemi në detyrë. Nënshkrimi i tij poshtë teksteve jo koherente dhe jo transparente është kundër vullnetit të popullit, rendit demokratik dhe shkel kushtetutën dhe ligjet e Kosovës. Ato nuk do të ratifikohen në Parlamentin tonë. Ndërmjetësit duhet të përmbahen nga nxitja e marrëveshjeve që shkaktojnë përçarje të mëtejshme midis Kosovës dhe Serbisë, ka shkruar Kurti, pavarësisht se pala serbe e ka pranuar dhe e ka nënshkruar marrëveshjen.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu