Kur Femra ne Kosove, vete nuk e di vleren e saje ne Shoqeri

0
769

Qika: punët e shtëpisë të mos kryhen vetëm nga gratë

Siq duket, Femra ne Kosove, sistematikisht, te dreiten e Femres e lidhe me punet ne Shtepi dhe harron se e dreita e saje, eshte shume apo duhej te ishe shume me shume sesa ndarja e puneve ne shtepi me Bashkshortin.

Lufta e Femres ne Shoqerin e Shqiptarve ne Kosove, duhej te ishe, thyerja e barrjerave dhe luftimit te steorotipeve qe pengoin perkrahjen e Vjazave dhe Grave dhe Talentin e tyre apo dhe te dreites elementare qe te kete te dreit te leviz.

Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion – QIKA, ka organizuar një aksion simbolik për shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Aksioni është zhvilluar në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë.

Aksioni protestues kishte për qëllim të vinte në pah kohën, përkushtimin dhe mundin që shpenzojnë gratë në mirëmbajtjen e shtëpisë dhe kujdesin ndaj të tjerëve, si edhe të kundërshtojë këtë formë të padrejtë të ndarjes së punëve brenda shtëpisë.

Siq duket, Qendra për Informim, Kritikë dhe Aksion – QIKA, hallin ka te marre noi Lek si Donacion dhe fare nuk kupton per rolin e saje qe duhet te kete ne zhvillimin e Politikave te Emancipimit te Femres ne Kosoves dhe Integrimit te Femrave ne Shoqerin e Shtetit te Kosoves.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu