LDK-: Publikon vetëm shpenzimet, “Fsheh” Financuesit

0
551

LDK-: Publikon vetëm shpenzimet, “Fsheh” Financuesit

Kryeministri Isa Mustafa, që është edhe kryetar i Lidhjes Demokratike të Kosovës, e kishte cilësuar si “kërkesë shumë të qëlluar” që pasqyrat financiare të partive të bëhen publike.

Si kryetar i LDK-së, ai u zotua të enjten se partia e tij do t’i bëjë publike në faqen e saj në internet këto të dhëna ndërsa tha se financat e partive duhet edhe të auditohen.

“Burimet e financimit të subjekteve politike dhe shpenzimet e tyre duhet të jenë transparente”, ka thënë ai.

Por, të premten, LDK ka bërë publike një numër raportesh të shpenzimeve në faqen e internetit, por në asnjë nga to nuk është parë e arsyeshme që të publikohen donatorët që financojnë aktivitetin e partisë së dytë më të madhe në vend.

Në kategorinë ku duhej të publikoheshin të dhënat për donatorët dhe shumën e tëhollave që ata kanë dhënë, LDK ka deklaruar zero të ardhura nga përkrahës të saj.

Donatorët e partisë nuk janë përmendur as në ato raporte që pasqyrojnë shpenzimet për fushatë zgjedhore të partisë, kur dihet fakti që partitë politike gjatë fushatës shpenzojnë mijëra euro.

LDK-: Publikon vetëm shpenzimet, “Fsheh” Financuesit

Shoqëria civile në vazhdimësi ka kritikuar partitë politike se nuk bëjnë publike pasqyrat financiare. Në këtë drejtim përjashtim kanë bërë Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje.

Mustafa të enjten kishte “thumbuar” këto dy parti, duke iu kërkuar që të bëjnë publike shpenzimet sipas tij për blerjen e molotovit.

“Shpresoj se edhe subjektet të cilat po lavdërohen se i kanë bërë publike pasqyrat e tyre financiare do të pasqyrojnë se me cilat para dhe nga cilat burime është financuar gazi lotsjellës, shishet e molotovit, sferat e qelqit, mekanizmat për rrotullimin e automjeteve, protestat e dhunshme”, kishte shkruar ai në llogarinë e tij në Facebook.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu