Lista e emrave që duhet të përgjigjen për vrasje, krim të organizuar, korrupsion

1
943

Specialia

Ne për emrat e më të  dyshuarve për krime, vrasje politike dhe krim të organizuar kemi biseduar me Naim Miftarin i njohur për nxjerrjen e shumë dëshmive, që tregojnë për krimin e organizuar dhe korrupsionin në Kosovë, të kryer kryesisht nga e majta që kishte ngritur një sistem të sajin paralel gjatë luftës, dhe që u imponua me të pas luftës, duke sjelle si gjatë luftës dhe pas saj vrasje politike, plaçkitje, uzurpime etj.

Për Miftarin, njerëzit e parë që duhet të përgjigjen për krim të organizuar dhe vrasjet politike janë të parët të familjes së kandidatit për president Hashim Thaçit.

“Emrat që duhet  të përgjigjen për krim të organizuar janë Hashim Thaçi me vëllezër të vet, pastaj Adem Grabovci me Xhavit Halitin, Kadri Veseli, Azem Syla, Ilmi Reçica, Njazi Thaçi e Arben Xhuka, Ferat Shala, Rrustem Mustafa-Remi, Ahmet Shala”, thotë Miftari.

Këto figurat kyçe po ashtu të krimit të organizuar duhet të përgjigjen si Azem Syla,  Ilmi Reçica, ndërsa Njazi Thaçi e Arben Xhuka për abuzimet në KEK, Ferat Shala-për abuzimet po ashtu në TREPÇË.

“Një person tjetër që duhet të përgjigjet për shumë abuzime e keqpërdorime është Rrustem Mustafa-Remi”.

Ai thotë sehumica e zyrtarëve të ish AKM-së duhet të përgjigjen për krimin e organizuar në privatizimet, që përveç se i kanë shitur pasuritë e Kosovës me çmime të lira, ata e kanë rrënuar ekonominë dhe industrinë e Kosovës.

“Sidomos duhet të jap llogari sekseri i krimit të organizuar pro serbi, bashkëpunëtori i UDB-së zyrtari i lart i ish AKM-së Ahmet Shala, duke mos i harruar edhe shumë zyrtarë të LDK-së, AAK-së por edhe disa edhe nga VV, njerëz që kanë qenë dhe janë dorë e zgjatur e krimit të organizuar sot”, thotë për SHQIPTARIN, Miftari.

Korrupsioni dhe keqpërdorimi në dogana, privatizimi i KEK-ur, Aeroportit, fabrikës Llamkosit, afera e pasaportave, privatizimet e AKM-së, abuzimet në Trepçë, ndërtimtari, minerale, dogana etj.

Sipas tij krimi i organizuar nuk ka ngjyrë politike, por kuptohet PDK-ja është kupolla e mafisë ekonomike dhe politike, e cila kontrollon daganën, policinë, gjykatat, prokurorinë, AKI-së, FSK-në, burgjet etj.

“Në krim të organizuar janë përfshirë edhe shumë zyrtarë ndërkombëtar, ambasador, dhe disa emisar politik duke mos harruar ndikimin e shërbimit sekret francez dhe serb, në shumë dështime të njëpasnjëshme të sundimit të ligjit në tërë territorin e Kosovës”, thotë ai.

Po ashtu ai beson se shumica e këtyre njerëzve duhet të përgjigjen edhe për tradhti ndaj ish UÇK-së në marrëveshjen  K-90 dhe tradhti ndaj vendit për dhjetëra e qindra vrasje, mafioze dhe politike, por sidomos për vrasje kur eliminohen konkurrentët e mundshëm politik edhe brenda subjektit të njëjtë. “Me dhimbshmja është vrasja e komandantëve të vërtetë të luftës, Ahmet Krasniqi, Sadri Ramqaj, Ilir Konushevci, Behadin Hallaqi, Meh Uka, Muj Krasniqi, Sali Çeku, Agim Ramadani, Tonin dhe Mici, e  komandantë Drini, Enver Maloku, Zahir Pajaziti, Hyzri Talla, …. por, edhe Adem Jashari, i tradhtuar haptazi, si dhe shumë heronj të tjerë kombëtar, dihet se kush i vrau dhe i hodhi në prita të UDB-së e forcave serbe.

Një përgjegjësi e pashmangshme e kësaj kaste politike, sipas Miftarit është për shitjen e territorit të vendit, kontrabandës dhe konspiracioneve me armiqtë e vendit tonë,

“duke mos harruar ndikimin e shërbimit sekret francez DGSE dhe SHIK-SHISH, por edhe të UDB-së serbe, në shumë dështime të njëpasnjëshme të sundimit të ligjit  në tërë territorin e Kosovës”.

1 Koment

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu