Loja e Hashim Thaqit me Ushtrinë!

0
1264

Përfaqësuesit e opozitës dhe analistët politikë thonë se paralajmërimi i presidentit Thaqi për dorëheqje nëse ushtria nuk votohet në Kuvend është vetëm një lojë e tij, pasi që, siç thonë ata, ushtria është një “kartë e fortë” e tij për dallim nga dëmet që i bëhen vendit me Demarkacionin dhe Asociacionin

Zotimi i presidentit Hashim Thaqi për të dhënë dorëheqje po qe se nisma e tij për krijimin e ushtrisë nuk përkrahet nga Kuvendit konsiderohet të jetë vetëm një lojë e tij. Kjo deklaratë madje nuk mund të cilësohet si një premtim i vërtetë. Kështu së paku vlerësojnë përfaqësuesit e partive opozitare në Kosovë, të cilët thonë se presidenti do të duhej të jepte dorëheqje qysh moti për çështjen e demarkacionit, Asociacionit e çështjeve të tjera në kohën sa ishte shef i ekzekutivit.

Nga ana tjetër, njohësit e çështjeve politike në Kosovë konsiderojnë se deklarata e Thaqit për dorëheqje ka ardhur si tentim për ta shpërlarë veten nga të gjitha dështimet e tjera të tij. Ata madje thonë se presidenti tenton të jetë mjeshtër i zhvendosjes së vëmendjes, duke krijuar procese të heroizmave siç është rasti me ushtrinë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu