“Luginën e Diellit” në Zveçan të papenguara nga Qeveria e Kosoves

0
866

Polemikat e shumta rreth murit në veri të Mitrovicës tashmë të rrënuar, si dhe ndërtimit të sheshit, kanë lënë anash zhvillimet e punimeve në lagjen “Lugina e Diellit” në Zveçan.

Në këtë hapësirë janë bërë gërmimet e para ku pritet të fillojë vënia e gur-themeleve për rreth 300 shtëpi që pritet të ndërtohen për komunitetin serb.

Opozita thotë se punimet duhet të ndërpriten menjëherë.

Nënkryetari i Vetëvendosjes, Driton Çaushi, mendon se “Lugina e Diellit” është një prej çështjeve më skandaloze dhe të rrezikshme dhe me këtë projekt, sipas tij, po fillon rikolonizimi i shtetit të Kosovës.

Pal Lekaj i AAK-së thotë se është e dhimbshme të lejosh që të pyetet Beogradi për territorin dhe veprimet e komunave veriore, andaj Qeveria duhet të reflektojë menjëherë.

KTV-ja ka provuar të kontaktojë me zyrtarë të komunës së Zveçanit, por kjo ka qenë e pamundur.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu