Mali Zi nuk respekton Kushtetutën në raport me shqiptarët

0
1122

Ulcini

Shoqatat shqiptare të Malit të Zi që veprojnë në SHBA kanë reaguar ndaj kërcënimeve të Ministrisë së Arsimit të shtetit malazias ndaj nxënëseve shqiptar të shkollës së Tuzit, të cilët me simbolet e tyre kombëtare festuan plasmanin historik të Shqipërisë në kampionatin Evropian.

Shtatë shoqatat vlerësojnë se shtetit malazias po i pengon çdo gjë shqiptare, urrejtja ndaj qenies shqiptare e dëshmoj dhe konfirmoj përmes një deklarate Ministria e Arsimit të këtij shteti me reagimet e saja tendencioze, kinse për qortimin e nxënëseve shqiptar vetëmse festuan me flamurin e tyre kombëtarë duke mos shkaktuar asnjë incident më të vogël.

“Absurditet i llojit të vetë është fakti se vetë institucionet malaziase nuk respektojnë Kushtetutën e tyre, sepse kushtetuta u lejon shqiptarëve përdorimin e simboleve kombëtare, ndërkaq ligjet e po të njëjtit shtet e ndalojnë atë. Shoqatat tona i habit edhe fakti se si vallë subjektet politike shqiptare heshtin dhe nuk reagojnë edhe kur sulmohen dhe kërcënohen edhe fëmijët e tyre. Shoqatat vlerësojnë se në momentin aktual është dashur të reagoj edhe organi kompetent, mbipartiak Këshilli Nacional i Shqiptareve (KNSH) nën Mal te Z i, dhe se heshtja e tyre nuk arsyetohet në asnjë mënyrë”, thuhet në reagimin e këtyre shoqatave.

Sipas tyre, partitë nacionale shqiptare me aleancat e tyre të interesit të ngushte me partin në pushtet DPS po bëhen aprovuese të këtyre shkeljeve dhe nëpërkëmbjeve të të drejtave të shqiptarëve nën Mal të Zi.

Ne ua bëjmë me dije rinisë tonë se ne mburremi me ju në çdo aspekt jetës dhe se ne me plot përkushtim do të përkrahim aktivitetet edukimin dhe qëndrimin e rinisë në vendlindjet tona. Shoqata Atdhetare ’’Ana e Malit’’-New York, Shoqata Atdhetare ‘’Malësia e Madhe’’- Detroit, Fondacioni ‘’Plavë Guci’’- Neë York, Fondacioni Humanitar ‘’Malësi e Madhe’’- New York, Fondacioni ‘’Dom Simon Filipaj’’- New York, Shoqata Atdhetare ‘’Kraja’’- New York, Shoqata Atdhetare ‘’Ulqini ‘’- Chicago.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu