Medvegjë, në një vendbanim shqiptar zbulohen 547 milionë ton ari

0
1030

Ari ne MedvegjëNjë ndërrmarje me emrin “Dunav mineral” në nje vendabanim shqiptar me emrin Tularë në komunën e Medvegjës, ka zbuluar miliona tonë ari dhe bakër. Sipas Yellow Creek, thuhet se aty ka 547 tone mininerale prej ari.

“Në këto depozita është përcaktuar përmbajtjen e 0.22 gram për ton ar dhe 0.23 për qind bakër. Kjo është 1.260.000 ton bakër dhe 120 ton prej ari, ka deklaruar Menaxheri për hulumtime Research Phil Fox.

Ai ka shpjeguar ne vazhdim se “duke pasur parasysh rezultatet inkurajuese, ne jemi duke vazhduar me zhvillimin e studimeve të vlerësimit ekonomik për vlerësimin e ndikimit në mjedis, studimet teknologjike dhe metalurgjike, dhe studimet sociale. Rezultatet preliminare të studimit priten deri në fund të këtij viti”.

“Minerale Danubit” është një kompani e regjistruar në Serbi me kapital kanadez dhe punëson rreth 30 njerëz. Pa sketij zbiulimi te kesaj pasurie nëntokësore të milionatone¨ve me ari në vendibanimet shqipatre, krej ekuptuehsme ps eviteve t efundit në keto vise shqiptare të njohur si Kosovë Lindore u bënë spastrime tnike qe ne fkat dikur medvegja ishte e banuar me shimce shqipatre, kruse sot as pakice, vetme me 400-500 shqipatre e jo si dikur q ekihste 4000-5000 shqiptarë ?!.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu