Mësohet sa persona e kanë braktisur Kosovën në vitin që shkoi

0
958

Sa i përket procesit të liberalizimit të vizave, Komisioni Evropian ka konfirmuar ngecjen në kuadër të përmbushjes së kriterit për luftimin e korrupsionit.

Në kuadër të këtij progresi vlen të përmendet që numri i azilkërkuesve ka rënë për 50 % nga 72,491 në vitin 2015, në 11,475 në 2016. Ndërsa numri i përfituesve nga Fondi i Riintegrimit është rritur për 10 % nga 2,912 në vitin 2015 në 5,786 në 2016.

Eshte alarmuese numri i largimit nga Vendi, mbi 80`000 veta kan leshuar Vendin brenda vitit dhe kthimi i tyre esht rrethe 8`500 veta, kuptohet me riatdhesimin e minoriteve qe behet per qdo vite ne Vendin tone.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu