Misteri i kullës Wardenclyffe, çfarë kishte eksperimentuar Nikola Tesla (Foto)

0
1349

Le të vizitojmë laboratorin e Teslës në Colorado, ku shpikësi bëri eksperimentet e tij duke përdorur fushën elektromagnetike të frekuencës së lartë.

Ai studioi veprimin e trurit njerëzor në vetvete. Tesla i shkroi shokut të tij Xhonson për disa veti inteligjente të fushës elektromagnetike. Parimet biofizike të neurologjisë tashmë kanë lindur.

Vetëm pas kësaj, në vitin 1901 filloi një ndërtim në Long Island. Çështja ka të bëjë me një transmetues kompleks të valëve elektromagnetike. Tesla aplikoi të gjitha njohuritë e tij për të hartuar atë, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi. Ato janë, kontrolli tele-automatik, transmetimi i valëve me valë Herc, teoria unike e ajrit të kulluar, sipas të cilës çdo element natyror i sistemit Mendeleev ka përshpejtimin e vet gravitacional, si dhe teknikat e veta për të kontrolluar shpejtësinë e kohës. Lindi një fizikë e re.

Le të kthehemi për një moment tek Monardi mistik ku ai kishte dhënë disa ide për kozmosin. Duke folur për dridhjet, ai nënvizon paraqitjet e kombeve, racave dhe fiseve të ndryshme në planet, por nuk mund të takojmë njerëz që mund të jetonin pa muzikë dhe vallëzim. Edhe 2500 vjet më parë Pitagora i tha pasardhësve të tij se guri është një muzikë e ngrirë.

Natyra e ndikimit të muzikës në një njeri është e njëjtë me natyrën e ndikimit të saj në botën e gjërave dhe ngjarjeve, sepse dridhja është baza për të gjithë. Frekuenca e vibrimeve të grimcave subatomike është shumë e lartë dhe valët në qendër të bërthamës subatomike lëvizin më shpejt.

Mund të rregullohen vibrimet e të gjitha energjive rrezatuese (valët e radios, nxehtësia, drita, valët e X e kështu me radhë). Spektri elektromagnetik në një konsideratë të tillë përmban më shumë se 80 oktava të njohura dhe drita vizuale është vetëm një pjesë e këtij raporti.

Valët elektromagnetike si valët akustike në muzikë kanë tonet e tyre harmonike të larta dhe ekziston një lloj parimi oktavë, pra dyfishimi i frekuencës. Ligjet e muzikës dhe harmonisë të aplikuara ndaj elektromagnetizmit japin rezultate të mrekullueshme. Prandaj Nikola Tesla përdori veprat e Herman Helmholz për tingujt në rezonatorët e tij elektrikë.

Le të kthehemi për një moment tek Monardi mistik ku ai kishte dhënë disa ide për kozmosin. Duke folur për dridhjet, ai nënvizon paraqitjet e kombeve, racave dhe fiseve të ndryshme në planet, por nuk mund të takojmë njerëz që mund të jetonin pa muzikë dhe vallëzim. Edhe 2500 vjet më parë Pitagora i tha pasardhësve të tij se guri është një muzikë e ngrirë.

Natyra e ndikimit të muzikës në një njeri është e njëjtë me natyrën e ndikimit të saj në botën e gjërave dhe ngjarjeve, sepse dridhja është baza për të gjithë. Frekuenca e vibrimeve të grimcave subatomike është shumë e lartë dhe valët në qendër të bërthamës subatomike lëvizin më shpejt.

Mund të rregullohen vibrimet e të gjitha energjive rrezatuese (valët e radios, nxehtësia, drita, valët e X e kështu me radhë). Spektri elektromagnetik në një konsideratë të tillë përmban më shumë se 80 oktava të njohura dhe drita vizuale është vetëm një pjesë e këtij raporti.

Valët elektromagnetike si valët akustike në muzikë kanë tonet e tyre harmonike të larta dhe ekziston një lloj parimi oktavë, pra dyfishimi i frekuencës. Ligjet e muzikës dhe harmonisë të aplikuara ndaj elektromagnetizmit japin rezultate të mrekullueshme. Prandaj Nikola Tesla përdori veprat e Herman Helmholz për tingujt në rezonatorët e tij elektrikë.

Mund të themi se të gjitha gjërat e gjalla janë luhatës, të cilët pulsojnë dhe ndryshojnë ritmet e tyre. Edhe organizmi më i thjeshtë unikelular është në gjendje të ndërlikuar lëkundëse. Të gjitha lëvizjet në nivelet subatomike, atomike, molekulare, nën-qelizore dhe celulare janë të koordinuara.

Në një organizëm të tillë si një njeri, është shumë e vështirë dhe madje e pamundur të përcaktohen parametrat përkatës. Ritmet tona të brendshme janë të ndërlidhura ngushtë dhe ato janë të koordinuara me botën e jashtme.

Sekreti i Kullës Ëardenclyffe është thellësisht i fshehur dhe tani është e pamundur të flitet për destinacionin e saj të vërtetë. Megjithatë, shumë gjëra tregojnë se objekti i ndërtuar nga Tesla në Long Island (atë kohë ishte një lagje e Nju Jorkut) shkoi përpara të gjitha ëndrrave të shkencëtarëve modernë.

Ishte një përkthyes i sistemit të valëve elektromagnetike, i cili mund të kontrollohej me lehtësi.

Mjeshtri i Madh Tesla tregoi eksperimentet e tij me dëshmitarë të shumtë, por ai kurrë nuk i njoftoi të gjitha rezultatet dhe i kushtoi parimeve të tij shkencore. Arsyet reale për të ndërtuar këtë oshilator gjigant elektromagnetik dhe mekanik ishin motivet shumë më serioze sesa mund ta imagjinojmë.

Mund të shkurtohet si: “Vitin e kaluar në fillim të dhjetorit morëm një telegram nga Observatori i Loëell në Arizonë. Ky telegram njoftoi se një fluks i fortë drite u vërejt nga Marsi dhe zgjati 70 minuta. Observatori i Loëell-it specializohet në vëzhgimet e Marsit dhe vëzhguesi ishte një njeri i vëmendshëm, i aprovuar dhe me përvojë, kështu që nuk kemi asnjë dyshim në deklaratat e tij.

Shumë autorë, veçanërisht biografët e Teslës, fajësuan Morganin për zvogëlimin e ndihmës financiare në momentin kur Tesla ishte tashmë në prag të zbulimeve shumë të rëndësishme, kur ishte e nevojshme të përfundonte dhe të fillonte kryeveprën e tij, “Ëardenclyffe Toëer”.

Tesla në autobiografinë e tij na tregon qartë për këtë. Përkundër gjithë asaj që u tha, Morgan përmbushi të gjitha detyrimet e tij lidhur me të. “Projekti im ishte i vonuar nga ligjet e natyrës. Bota nuk ishte e përgatitur për të. Ishte shumë larg para kohe. Por të njëjtat ligje do të mbizotërojnë në fund dhe do ta bëjnë atë një sukses triumfal.”

Ditën tjetër “New York Sun” shkruan se njerëzit që jetonin pranë laboratorit të Teslës në Long Island ishin shumë të interesuar në eksperimentet e tij me transmetimin e energjisë pa tel.

Netë e fundit ishin dëshmitarë të fenomeneve shumë të çuditshme, vetëtima shumëngjyrësh të bëra nga vetë Tesla dhe më pas inflamacion i shtresave atmosferike në lartësi të ndryshme përgjatë një territori të madh. Nata papritur u kthye në ditë.

Toka do të bëhet një sistem uniform homogjen, i cili mund të kontrollohet nga komandat telefonike të destinuara për fillimin e disa oshilatorëve, të cilët prodhojnë dhe transmetojnë valë elektromagnetike të frekuencave të ndryshme.

I njëjti sistem elektromagnetik duhet të kompletohet me një sistem për rezonancë mekanike me Tokën.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu