Muhamet Kelmendi: Musa Daka theri me thikë Sylë Nuhën dhe Haxhi Behën

0
923

Muhmat Kelmendi

Njëri nga themeluesit e Lëvizjes Popullore të Kosovës (LPK), Muhamet Kelmendi, përmes një postimi në Facebook, ka reaguar ndaj deklaratave të gazetarit Milaim Zeka të dhëna në emisionin “Komiteti” të transmetuar në RTK.
Duke i cilësuar të pavërteta deklaratat e gazetarit Zeka, Kelmendi ka treguar se Musa Daka i kishte therë Sylë Nuhën e Haxhi Behën pas fjalimit të Milaim Zekës, i cili ishte kthyer nga Shqipëria dhe kishte kërkuar të ndërrohet kauza dhe të kërkohet Kosova Republikë e jo bashkim me Shqipërinë

___________________

Reagim i plote i Muhamet Kelmendit ndaj te pavërtetave te Milaim Zekes!

Lidhur me deklarimin e brendshem te Milaim Zekes ne RTK, lidhur me ngjarjen kriminale te grupit te tij ndaj shokeve dhe LRSSHJ, perkatesisht therrjes me thike te Syle Nuhes dhe te Haxhi Beges nga Musa Daka, dua te deklaroj kete:

  1. Dihen emerat e komisionit dhe duhet ata te intervistohen.

Ne komision ishin:

Fahredin Tafallari,

Muhamet Kelmendi,

Xhavit Ramabaja,

Zymer Kryeziu dhe

Hyzri Reka.

  1. Cdo gje e thene nga I.Kelmendi qendron.
  2. Le te lexohet libri i Z. Tafallari.

4.Kurdo gazeta apo Z.Milaim dalim para kamerave dhe bisedojme per situaten e ateherhme.

5 . Ishte organizim i Skenderit dhe Milaimit, sikunder dhe e vet Hafiz Gagices, me shoke per te bere ate dhune.

  1. Asgje nuk ka te beje z.Kelmendi me situaten e tille.
  2. Pergjigje mund te japin 5 anetaret kryesor te komisionit.
  3. Ne takim nuk ka qene ceshtja per E. Hoxhen po per ofendime dhe lufte kunder LRSSHJ, qe referati i tille perbente ne vete.
  4. Komisioni prej pese vetave vendosi qe te lexohet referati i LRSSHJ, e jo referati i individeve.
  5. Ne fund te fundit ky ishte takim i LRSSHJ e jo i tyre.

Nga ajo kohe Milaimi me shoke nuk ishin me kurre anetare te Levizjes dhe pas themelimit te UCK as te kesaj organizate.

Perkundrazi!

Ata dolen me nje gazete te veten dhe filluan ofendimet mbi baza morale etj. Pas nje kohe e ndalen botimin.

Ne vitin 1989 ne Kopenhagen organizihet nga LPRK nje demonstrate. Udheheqes i saj caktohet nga Kryesia Musa Gjaferi , ndersa ndihmes kryesor Gjemil Zeqi. Edhe ketu Milaim Zeka tenton te intervenoje jashte percaktimeve te organizatorit (deshmitar Musa Gjaferi). Por, pas intervenimit, ceshtja u mbulle dhe demonstrata kaloje shume mire.

Deri ne vitin 1998 nuk dihet gje me nga LPK dhe nga UCK per kete njeri.

Ne vitin 1998, pas renjes heroike te Adem, Shaban dhe Hamez Jasharit, si dhe te shume anetareve Jasharaj, Kryesia e LPK, vendosi te pergatite nje film per Familjen Jashari. Per kete ngarkohet Azem Syla, sepse ai deklaroi se e ka njeriun e duhur. Doli se ishte Milaim Zeka. Iu dhane parat prej 20 mije DM dhe doli filmi, te cilin publiku e njehe ( deshmitar Azem Syla).

Pas kesaj kohe nuk di gje per kete njeri.

Duhet thene gjithashtu se nuk ka asnje marrevedhje me asnje parti per ushtrime te perbasheta ushtarake ne Shqiperi.

Marreveshje ka patur ne vitin 1991/92 vetem me ish kryetarin e Shqiperise Ramiz Aliun per ushtrime ushtarake atje.

Kendej ka qene ne ushtrime edhe Adem Jashari etj.

Ky hero dhe te tjeret iu kane bashkuar me vone UCK-se.

Nje pune te madhe ne realizimin e ketij vendimi ne Shqiperi e pati bere edhe Halil Alidema.

Ne kohen e tille marreveshje ka patur me qeverine ne egzil per tubimin e nga nje mije frankave, perkatesisht markave, apo ne kunder vlere tjeter, per blerje te nga nje arme. Parat e tilla i ka marre qeveria e BB, perkatesisht Isa Mustafa, si minister i financave.

Edhe sot nuk dihet fati i atyre mjeteve. Armet kurre nuk jane blere.

Ku kane mbetur mjetet nuk di?!!!

Kjo eshte e verteta.

Me respekt M. Kelmendi

 

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu