Mustafa tërhiqet, kërkon ekspertizë për kufirin

0
930

Isa i mutit

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, ka kërkuar nga Bashkimi Evropian mbështetje për ekspertizë profesionale, për procesin e shënimit të kufirit në mes të Kosovës dhe Malit të Zi.

Mustafa këtë e ka konfirmuar dje gjatë një konference për media ku edhe ka theksuar se ekspertizë do të kërkojë edhe nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në mënyrë që në prezencë të ekspertëve të Komisionit qeveritar dhe të ekspertëve nga opozita, të vlerësohet procedura e shënimit, përfshirë edhe dokumentacioni i cili është shfrytëzuar për shënimin e kufirit.

“Dëshiroj të theksoj edhe një herë se nga data e nënshkrimit të kësaj Marrëveshjeje, e deri më sot, askush nuk ka argumentuar se një pronë, për të cilën ka paguar tatim, ose e ka pasur të regjistruar në regjistrat kadastralë të Republikës së Kosovës, ka kaluar në territorin e Malit të Zi. Asnjë qytetar, asnjë ndërmarrje, qoftë private, publike apo shoqërore, asnjë agjenci qeveritare nuk e ka konfirmuar këtë”, ka thënë ai.

Por, pavarësisht kësaj, Mustafa ka thënë se Qeveria është e hapur të sqarojë çdo pretendim, vetëm mbi baza profesionale por Mustafa harron apo s`deshiron ta thote se Kufiri i Shtetit nuk esht Kadestral dhe Komunal apo Tatimor, por esht Shtetror.

Shteti ka dhe prona Shtetrore qe qytetaret spaguain tatime dhe ato toka tani smund te ja japesh as Malit te Zi dhe as Serbis, ato toka jane të Kosovës dhe Kosova esht e Shqiptarve dhe qytetarve te saj.

Kosova ska asnje milimeter ti jap Malit te Zi dhe kjo marreveshje sdo kaloi kurre ne Kosovë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu