Obiliqasit të shqetësuar për gjendjen e ujërave

0
612

Uji i Obiliqit

Obiliqi ka 2 muaj që ka mbetur pa Uje të pishem dhe sefundi dhe pa rryme, Portali yne ka kontaktuar me Qyteraet e Obiliqit dhe kan thene për Gazeten se ka 2 muaj që jane pa uje te pijes dhe sefundi dhe pa rryme pasi KEK-u, KEDS-i, sefundmi i kan lene dhe pa rryme.

Qytetaret raportoin se Krytari i Obiliqit nga radhet e AAK-së, Xhafer Gashi esht i njoftuar per problemin e Ujit të pishem dhe sefundi për problemin e rrymes por deri sot askush ska reaguar si nga Komuna ashtu dhe nga Stafi i Ujsjellsit dhe KEDS-it.

Fshatra të tera të Komunes së Obiliqit sjan të lidhura fare në Ujsjellsin e Komunes dhe as me Kanalizimet gje që fshatrat dhe Qytetaret e kesaj Komune po vuajn shume dhe qdo dite ankohen në Institucionet e Shtetit por kan hasur në veshe të shurdher të ketyre Pushtetarve.

Edhe pse Ambasada Amerikane, Qendra për Politika dhe Avokim (QPA) ka investuar 280.000 € për permisimin e gjendjes së kesaj Komune me Ujin e pishem dhe trajtimin e Ujrave të zeza, Komuna pothuajse akoma se ka zgjidh kete problem dhe zgjidhja as ne Horizont spo duket.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu