O’Connell: Ka ardhur koha që të ndryshoi Kosova

0
982

Ambasadori i Anglis

Ndërkombëtarët nuk sugjeruan as nuk imponuan marrëveshjet

Ambasadori Britanez në Kosovë, O’Connell tha se marrëveshjet e nënshkruara nga Qeveria nuk kanë qenë të sugjeruara e aq më pak të imponuara nga bashkësia ndërkombëtare, transmetorn RTK3.

O’Connell tha se deri më tash asnjëherë nuk ka pasur transparencë në mes të Qeverisë, Kuvendit dhe qytetarëve, duke shtuar më tutje se tash ka ardhur koha që të ketë një të tillë, për të mundësuar funksionalizimin e demorkacisë së mirëfillt.

Ai më tutje foli për luftën në Kosovë dhe ndihmën e kontributin që ka dhënë Britania gjatë asaj kohe. Duke deklarar se ekziston një lidhje ne mes të Kosovës dhe Britanisë.

Në fund ai tha se bashkësia ndërkombëtare ka pasur gjithmonë vetëm një kërkesë e kjo ka qenë që të largohet nga përdorimi i metodave që nuk përkojnë me dialogun për të arritur deri te zgjedhjet politike për Kosovën.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu