PËRSHËNDETJE ATMËMËDHE!

0
886

Shkruan: Fadil SHYTI

 
 
Nga mallëngjimi me kujtimet atdhetare,
Jam qepur lart në këtë Rrap Shekullor,
Të gjitha viset e Shqipërisë Shqiptare,
Dua t´i përshëndes me zemër,-e jo vetëm dorë!
 
Jam tepër larg, o Nënë Shqipëri,
Të shihen këto përshëndetje madhështore,
Po! Motra i kam Shqipet e Zanat,
M´i dërgojnë atje- idetë arbërore!
 
Mërgimtarë e mërgimtare,
Kudo që jeni nëpër botë,
Mos r´i i harrojmë ato vise -Kësulëbardha, 
Ku lindën Enverin, Ademin -dhe të madhin,
 
K  A  S  T  R  I O T !
 
Përshëndetje nga Toka!
Përshëndetje nga Deti!
Përshëndetje nga Malet!
Përshëndetje nga Qielli!
Për Ty o Nënë Shqipëri,
Atje, ku flitet e shkruhet shqipja,
Që rrezon e na ngrohë si Dielli,
Atje ku valon Flamuri Kuqezi!
Suedi, 1 Maj 1993
 
 
                     KAMELEONËVE 
 
            (Kushtuar Ibrahim Rugovës dhe Sali Berishës) 
 
 
 
 
              
                  Si gjarpërinjtë rrëshqasin mbi botë:
                  Të gjallët e vdekur,
                  Historisë i zgërdhihen kot
                  Herë struken të mekur.
                   
 
                  Si mullinj ere sillen mbi botë:
                  Ashtu, tmerrshëm vërdallë,
                  Tragjedi të reja mbjellin                                                            
                  Me ecejake, palaçot-zuzarë.
 
 
 
 
                   Tiranët:
                   Përballë tyre, ngrisin dolli
                   Mjeranët u ngrisin himne
                   Të mbytur në robëri.
                    
 
                   Ashtu,marrëzishëm,fanatikisht
                   Verbërisht i duan:
                   Ndërsa, prapësi e dredhi e tyre hata:
                   Zjarrin e lirisë tenton ta shuan!...
                      
 
      Suedi, 22. 05. 1999
 
 
 
       MALËSISË
 
Heu, Malësi, -ta lumsha syrin! 
Kurdoherë, mbrojte kufirin!
Ty gjithmonë, -ke dhënë bukën, 
Kurrë armikut, - s´ia pate tutën!
Kurdoherë, -ke mbrojtur nderin,
Gjithmonë horrat, -ta kanë parë sherrin!
Me pushkë n´dorë,- e, çifteli epike,
Ty, ndër shekuj...
 -Po rilindë, Shqipëri Etnike!
Suedi, 3.05.2011
 
 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu