Prishtina komuna më transparente

0
993

Në indeksin e transparencës komunale të publikuar nga OJQ “Ec më ndryshe” Prishtina ndan vendin e parë për transparencë komunale.

Nënkryetari i Komunës së Prishtinës, Dardan Sejdiu, morri pjesë në tryezën “Indeksi i Reformës së Transparencës Komunale 2015-2016” organizuar sot në Prizren nga OJQ “Ec më ndryshe”.

Ai tha se qysh nga fillimi i qeverisjes në vitin 2013, njëri nga zotimet ka qenë transparenca radikale, në mënyrë që qytetari të ketë qasje në çdo vendim të Komunës dhe ai në një mënyrë të bëhet hisedar i qeverisjes.

Sejdiu foli për platformat digjitale të Komunës së Prishtinës në të cilat çdo qytetar ka qasje në vendimet e Komunës, rekrutimin e punëtorëve, si dhe tenderët në procesin e prokurimit, por edhe për dëgjimet publike, ku Kryetari i Komunës, por edhe ekzekutivi në përgjithësi takon dhe komunikon drejtpërdrejtë me qytetarin, për problemet që ata i mundojnë dhe shqyrtojnë bashkërisht zgjidhjen e atyre problemeve.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu