Publikohen emrat e 21 bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së

0
688

UDB-a

Janë publikuar emrat e 21 bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së në Bosnje Hercegovinë.

Këto emra janë të publikuar në librin “21 bashkëpunëtorë shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë (1970-1990) përgatitur nga Ivan Beshljiq dhe përkthyer e përgatitur në gjuhën shqipe nga Mehmet Loci, ish puntorë i Sigirimit të Shtetit Jugosllave, UDB-a.

Në këtë libër përmenden 21 emra dhe pseudonime të shqiptarëve që për një periudhë 20 vjeçare kanë qenë bashkëpunëtorë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë!

Ne do të sjellim vetëm emrat e këtyre 21 bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së në Bonsje e Hercegovinë të cilët gjatë shërbimit të tyre kanë përdorur pseudonimët “BALON”, “RUBIN”, “SNJESHKO”, “TROGIR”, “MONTENEGRO”, “SAFER”, “TIHOMIR” , “TIR” “EGEJ”, “MONTER”, “PLATAN”, “BORAC”, “BESA”, “BASHKIMI” “TOPLICA, “ÇAKOR”, “NIK”, “NAMIK”, “SAFIR”, “AZAM”, “RADE”?

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË BANJALLUKË

 1. Feti Ferid Abbdullahu – pseudonimi BALON
 2. Idriz Halit Hasani –RUBIN
 3. Osman Raim Selmani – SNJESHKO

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË BIHAQ

 1. Ejup Halit Begjeti – TROGIR

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË DOBOJ

 1. Idris Rushit Rushiti – MONTENEGRO
 2. Afrim Destan Sylejmani -SAFER

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË GOROZHDË

 1. Hasan Bajram Mehaj – TIHOMIR
 2. Hivzi Shaqir Muratoviq -TIR

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË MOSTAR

 1. Hasan Musa Duraj – EGEJ
 2. Nevzet Feriji Jakupi – MONTER
 3. Kajtaz Shaban Sheremeti PLATAN

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT SARAJEVË

 1. Shaban Sadri Ahmetoviq BORAC
 2. Skender Shaban Ahmetoviq BESA
 3. Qaush Metë Kabashi –BASHKIMI
 4. Myrteza Bajram Kuçi TOPLICA

QENDRA E SHËRBIMIT TË SIGURIMIT NË ZENICË

 1.   Esat Hetem Kollqaku ÇAKOR
 2. Sherif Islam Krasniqi NIK
 3. Naim Sali Krasniqi NAMIK
 4. Lutfi Halit Sahiti SAFIR
 5. Hilmi Rexhep Plana AZAM

21 Adem Hamit Rukiqi RADE

Për veprimtarinë e këtyre bashkëpunëtorëve shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë mund të lexoni më shumë në librin “21 bashkëpunëtorë shqiptarë të UDB-së në Bosnje e Hercegovinë (1970-1990) përgatitur nga Ivan Beshljiq dhe përkthyer e përgatitur në gjuhën shqipe nga Mehmet Loci njeri nga Inspektoret e UDB-es Jugosllave në Pejë i cili ka lene gjurme për brutalitetin e tij ne torturat e UDB-es që bene kunder Rinise Shqiptare nga vitet e 70-ta deri me përfundimin e atij regjimi.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu