Reagimi i Profesorit Fehmi Kelmendi, drejtuar Gazetës Bota Sot

0
848

Redaksisë së gazetës „Bota Sot“ i drejtohem me këtë shkrim për ta botuar brenda mundësive në numrin e ardhshëm të kësaj gazete.

Ky është një reagim kundër rrenave të Hajdar Sadrisë i cili duke u shërbyer me shpifje në artikullin e lartë përmendur përgojoi vëllanë tim Dr.Zejnel Kelmendi tok me një numër të patriotëve të dëshmuar.Vëj në dukje se Redaksia e këtij organi  nuk i boton fare reagimet  e të fyerve nga politikanët matrapazë që synojnë të diskreditojnë  veprimtarët e dëshmuar si patriotë  të devotshëm duke u fshehur pas Dr.Ibrahim Rugovës dhe që me propagandën e tyre  kontribuan  në dëm të  çështjes kombëtare.

Më kujtohet si sot kur unë me ca shokë apelonim nëpër tubime për unitet dhe Për bashkimin e formave të veprimit midis subjekteve politike,asociacioneve dhe Shoqatave të ndryshme, udhëheqësit megalomanë të LDK-së as që çanin kokën.Përkundër kësaj, ata shqelmonin ,pështynin luftën dhe kishin marrë përsipër detyrë obliguese për të përçarë sa më shumë popullin që të tregohen sa më besnikë  e aleatë të armikut.

Me keqardhje e them se gazetarët e gazetës antikombëtare „Bota Sot“ me shkrimet e tyre  vërtetojnë se kanë qenë dhe mbeten sherbëtorë besnikë të Serbisë. Patriotët e dëshmuar gjatë okupimit serbomadh dhe sot e gjithë ditën kanë qenë dhe janë duke u njollosur e poshtruar prej çiftave të tyre në periudhën e tranzicionit, formalisht të konventuar nga bindjet stereotipe në demokratë, ata ndryshuan qimën  por jo edhe zakonin karakteristika kryesore  e tyre tipike-specifike, për dallim nga shqiptarët e vërtetë, identike me të serbëbe, jep me dyshua  rreth prejardhjes që kanë ndër mediat e shkruara në gjuhën shqipe atakt kundër partiotëve, ish të burgosurve politikë dhe luftëtarëve të UÇK-së  sa fletushka „Bota Sot“ as „Borba „ e Beogradit  nuk kontribuar kaq në favor të Serbisë  agresore në vend të përkrahte luftën çlirimtare në Kosovë dhe në vise të tjera të okupuara shqiptare  gazeta  mjerane   B.S me zhvillimin e fushatës propaganduese ndihmoi pushtuesin më shumë se armët e tij më të sofidtikuara e më të  përsosura korrespodentët e saj të rregulltë e vullnetarë duke u treguar kolaboracionistë të devotshëm bënin përçarje mes shqiptarëve këta puthadorë  çonin ujin në mulli të Beogradit. Por akoma nuk kanë hequr dorë nga tradhëtia  tradicionale.Nuk është çudi kur kihet parasysh se « Bota Sot » veproi dhe ende vepron si organ i Beogradit. Gazetarët më të theksuar të kësaj paçavureje  janë :Gani Mehmetaj, Sulajmen Aliu, Idriz Morina, Naim Kelmendi, Xhemal Ahmeti, Nefail Maliqi etj.

Lypset kërkuar biografia e tyre. Këta mistrecë hodhën vrer e helm mbi UÇK-në dhe vazhdojnë të hedhin edhe mbi vlerat kombëtare elitën atdhetare  nga simboli i rezistencës sonë  Adem Demaçi deri te personi i rëndomtë e njollosin me fyerje më të poshtra Rexhep Qosjes nuk lanë gjë pa i thonë as një patriot të shquar pa e poshtruar nuk e  kursyen.  Më 19.shkurt 2001 Redaksia e Gazetës antikombëtare botoi gënjeshtrën e trilluar të Naim Kelmendit, i cili u vërsul si bisha e tërbuar kundër fondit „Vendlindja Thërret“  dhe  atij „Zëri i Atdheut“ duke ngrënë m… pa kurfarë bazash Naim matrapazi, maskaraja dhe sherbëtori i lerosur  ishte informuar në mënyrë paushale nga një spiun serb, i quajtur Skënder Ismaili ky kloun rrjedh nga një familje e raskapitur. Babai i tij, Osman Hasani ka marrë pjesë aktive në bashkëpunim me OZNA-në  në vrasjen e dajës së tij, Xheladin Miftari-Kurbalia, të cilin e vranë pas shpine.

Duke i shkelur normat gazetareske dhe kodin etik gazetaresk, si përherë, redaksia e gazetës së brishtë „Bota Sot“ reagimin e Kryesisë së fondit „Zëri i Atdheut“, të drejtuar nga Hamdi Ajdini ,përndryshe ish i burgosur politik, i dënuar me 13 vjet  heqje lirije si organizator në demonstratat e  vitit 1981, dërguar më 23.shkurt 2001  nuk e botoi dot, ngase demantonte me fakte të pakontestueshme  insinuatat e Naim shkërllatës. E njejta  gjë ndodhi edhe me rastin e pamfletit të Hajdar Sadrisë,  të botuar më 22,23 dhe 24  maj  2012  në të përditshmen « Bota Sot » duke i sulmuar ashpër, sipas qejfit të tij ,disa ish të burgosur  politikë shqiptarë, ku vuri në shenjestër vëllajn tim Dr. Zejnel Kelmendin edhe pse reagova me shkrim kundër shpifjeve brutale të Hajdar hipokritit, Redaksia e gazetës së cekur më lartë nuk e botoi shkrimin tim pra, dikush  çfarë  t’ i teket mund të shkrua dhe  t‘ i botohet, ndërsa të tjerëve që i përgjigjen kritikave të sajuara nuk i botphet dot kështu që karakteri i gazetarëve të gazetës së flashkët  nuk përkon aspak me kushtet, rrethanat dhe realitetin bashkohor. s‘ ka dyshim, se ky mjet i informimit  është shndërruar në vegël të shërbimit të politikës serbomadhe duke u thirrë në autoritetin e Dr.Ibrahim Rugova  dhe duke u fshehur pas personalitetit të tij, gazetarët e fletës së baltosur „Bota Sot“ janë tendenciozë, regresivë dhe proserbë këta banditë  UÇK-në e kishin halë në sy dhe në shenjestër, prandaj orvateshin që me çdo kusht ta denigronin, poshtronin dhe ta paraqisnin si dorë e zgjatur e Beogradit. Si dikur gaqzetarët e „Rilindjes“, që kërkonin të dënoheshin pa mëshirë patriotët shqiptarë, ashtu edhe dje e sot gazetarët e „Bota Sot“, siç e quajnë disa Borba e Serbisë, veprojnë,madje edhe më zi, ndaj patriotëve të shquar .Këta mistrecë nuk zgjedhin mjete, mënyra, as metoda  për t‘ ia arritur qëllimit të tyre djallëzor. Ja se sa vlejnë gazetarët që kërkojnë lirinë e fjalës. Me qëndrimin e saj antikombëtar kjo gazetë shkaktoi vrasjet e ca politikanëve, gazetarëve dhe shkrimtarëve, sepse ajo nxiti armiqësinë mes tyre  duke i  përdorur metodat e modelit serbosllavë.

Dukuria e tillë e dëmshme për unitetin kombëtar shqiptar sa vjen rritet ndaj eliminimi i kësaj gazete është i domosdoshëm dhe ndëshkimi i gazetarëve  komplet me personelin administrator ,posaçërisht drejtuesit e saj, vëllezërit  Mazrekaj,  gjithësesi. Masat adekuate janë melhem që shërojnë plagë çdo gazetar duhet të përgjigjet për atë që shkruan, tendenca, fyerjet, ofendimet, shpifjet, trillimet ,nëse nuk vërtetohen, ata  që i përdorin  duhet të përgjigjen  penalisht. Kush i jep të drejtë Gazetarit të shkruaj « Per fas et nefas «  e të mos përgjigjet fare ?

Gazetarët e « Botës Sot » e kanë humbur arsyen, se më nderin, burrërinë, kredibilitetin as që e kanë poseduar ndonjëherë..Liria e mendimit të shprehur allabashibuzukçe  në shtyp nuk ka të bëjë me demokracinë në „Botën Sot“ nuk ka asgjë për lakmi. Demagogji sa të duash falë ndihmës „Bota Sot“ aksionet ushtarake, policore dhe paramilitare  serbe  arritën  të vritnin, prenin, dhunonin, plaçkisnin  dhe  të djegnin me përmasa të gjëra dhe u ngopën duke ushtruar gjenocid të paparë mbi popullatën civile shqiptare.

Skandal .Preferoj që lexuesit  të mos e lexojnë më gazetën antikombëtare Bota Sot“. njëherësh  apeloj tek bashkatdhetarët  që të mos irritohen me shkrimet e kësaj fletushke vaj halli për tradhtarët, spese nuk janë të vetëdijshëm se çka do  t‘ i gjejë, mbështetur kinse në opsionin paqësor të LDK-së me propagandën e saj  artificiale „Bota Sot“ u bë arma më e përsosur e pushtuesve Serbë se sa tankset e armikut në luftë kundër UCK-së edhe sot kjo gazetë i interpreton gabimisht ngjarjet duke mohuar dhe njollosur luftën e drejtë të UÇK-së. Lus të të gjithë shqiptarët  patriotë që të mops e blejnë këtë fletushkë të drejtuar nga kolaboracionistët e Beogradit.

Duke konstatuar numrin e madh të shqiptarëve bastardë, patriotëve të dëshmuar nuk u mbetet tjetër, pos të thonë: çilu tokë e të hymë të gjallë në ty, këta demonë me gojë të përjargur tentojnë të diskreditojnë figurat më të shquara të popullit tonë. Tek ata primare është kujdesi për të ruajtur interesin e tyre  personal, familjar e grupor, kurse interesi i popullit lihet anash. Për të mbrojtur privilegjet e veta, me përkrahjen e Beogradit, janë gati të shesin atdheun.  Shembuj eklatantë janë dishmitë e simptomeve të tyre të degjeneruara. Shpirt mykurit as që çajnë kokën për zgjidhjen e çështjes kombëtare mu për këtë ata meritojnë dënimin adekuat prej popullit. Euforia e ndjenjave shtazarake pas lakmisë te ata  ka arritur pikën e vlimit të motivuar nga tradhtia veprojnë si të verbuar, njerëzit e tillë i përkasin kategorisë së Esat pashë Toptanit.

Idetë e tyre të çoroditura  puqen me idetë e servilëve kokëulur. Nenet e Kodit Penal që kufizojnë lirinë e shkrimit të gazetarëve me ndërgjegje të atrofizuar, le të vlejnë edhe për gazetarët e « Botës Sot“ unë jam për atë që ato të mbeten në fuqi, sepse gazetarët e lazdruar sillen sallamadi si anarkistë akuzat pa baza dhe me prapavi duke fyer, ofenduar, shpifur, që atakojnë personalitetet e njohur duke i prekur në sedër nuk duhet toleruar.“Bota Sot“ në fakt po e luan rolin e avokatit mbrojtës të pushtuesit të njejtit matrapazë nuk lanë gjë mangut pa thonë në adresë të Akademik Rexhep Qosjes se për simbolin e rezistencës sonë, Adem Demaçin as shovinistët më të mëdhenj serbë nuk kishin ditur të shkruanin kaq keq e shëmtueshëm jazëk mjerë populli për këta  intrigantët që kanë marrë hov. Sikur të zbulohet prejardhja e tyre me siguri do të dalin të përzier me gjak sllavi. Tiparet e tyre dalluese nga shqiptarët do të konstatohen qind për qind. Skena teatrale e tyre shfaqej edhe kur filluan bombardimet e NATO-s  nga ajri mbi caqet ushtarake Serbe atëbotë « Bota Sot » mbajti anën e Serbisë, njësoj si Anastas Janullatosi tani ngatërrestarët e tillë gjejnë pretekste për t’ i hasmuar shqiptarët mes tyre patriotët poshtrohen, tradhtarët lavdrohen. Kështu  p. sh. tradhtari  Ahmet Zogu ,despoti ,tirani, dikttori, dinaku, egoisti, dhelpraku ambiciozi, uzurpuesi i pushtetit  etj. etj. ,i cili me ndihmën e Serbosë iu imponua Popullit shqiptar,likuidoi shumë patriotë të shquar dhe kur Italia fashiste sulmoi  Shqipërinë, la atdheun, iku jashtë duke lënë popullin në mëshirën e fatit, vëhet në qendër të patriotëve statusi definitiv i Kosovës si problem krucial, që kërkon zgjidhje të plotë ,por vështirë mund të gjindet formula magjike, për shkak të pengimit nga aderuesit e idhujve të paganë. Programet e orkestruara e të lansuara nga beogradi i përcjellin me përpikëri vazalët e Serbisë .Shpirtshkapërderdhurit pa nder, pa nam e pa nishan u bënë turpi i botës. Drejtuesit e timonit të informimit me devizën e tyre defetiste, disfatiste dhe kapitulante duke devijuar nga vizioni i qëndresës së UÇK-së, lënë përshtypjen e gazetarëve diletantë.

Me stilin e shkrimit ata u shndërruan në fole grerëzash, që pickojnë  dhe me helmin e tyre vdekjeprurës mbytsin  shumë shpirtra njerëzish. Duke qëndruar larg qytetërimit bashkohor u bënë gazi i dheut.Gazetarët xhambasë, të lyer me vaj, mafiozë, me identitet të konsumuar, fytyrëzinj, spiunë varg imanentë, besëprerë, dallaveraxhinj, kuazi patriotë,  servila të fëlliqur,sajues të shpifjeve, parazitë, klounë, pa vlerë morale ,pa ndjenja njerëzore ,mebotëkuptim paradoksal, karagjozë,  natyrë e prishur,me defekte kombëtare, pështynë në vlerat e luftës çlirimtare kombëtare shqiptare derisa UÇK-ja  ishte vë në shërbim të popullit, ndërkaq  këta kolaboracionistë u vënë në shërbim të pushtuesit.

Disonanca mes tyre dallon si mali me fushën. Si tipat të rrezikshëm duke gërmuar dheun si urithi u  hapin varre patriotëve të devotshëm. Shigjetat e helmuara të marra nga Beogradi i kanë drejtuar kah figurat eminente të cilëve ua pinë gjakun si ushunjza. Përveç sabotimit,bojkotimit dhe kundështimit të luftës së UÇK-së, qepazet të pa kurriz synonin eliminimin e udhëheqjes saj komanduese të pa skrupujtë  ngjiten si rriqra dhe nuk shkoqen dot. Prognozat e tyre janë si të orakujve. Punë Sizifi. Megjithatë, ka gjëra të mistifikuara që mbeten enigmë. Mishmashet e koklavitur vështirë ftillohen. Puthadorët, marionetët me përvojë  dhe kukullat  e  Beogradit  jetojnë  si   markezë.

Ata e nxjerrin prushin me këmbët e macës kundër UÇK-së u pronocua edhe Kryeministri i Kosovës në ekzil, Dr.Bujar Bukoshi. Kur më 23.shkurt 1998  Robert Gelbard  e pyeti Dr.Bujar Bukoshin se çfarë mendimi kishte për UÇK-në, ai i përgjigjej: „UÇK-ja  është një grupacion i njerëzve të frustruar, fshatarëve injorantë, të manipuluar nga fundërrinat marksizëm-leninizmit dhe të sigurimit të  Enver Hoxhës, të cilët me veprimtararinë e tyre terroriste provokojnë policinë Serbe ».

Unë shpreh brengosjen për faktin se edhe në mesin e shqiptarëve gjinden njerëz kaq të poshtër këta mistrecë veprojnë ashtu çfarë i konvenon Beogradit veprojnë si vegla qorre Redaksia e „Botës Sot“ e ka monopolizuar informimin me orientim drejt intersit të regjimit të Beogradit.

Neglizhon faktorin shqiptar, favorizon dominimin serbomadh. Të mbuluar e mbështjellur me petkun e LDKL-së,  gazetarët e „Botës Sot“ sillen si burokratë, sektashë e fraksionistë dhe insistojnë që me çdo kusht të ua sigurojnë gjitha prerogativat pushtetit në Kosovë ladutëve, kaq janë zhytur në flliqëri sa që nuk mund të pastrohen në asnjë aparat filtrues. Popullin e kanë gajasur me  fantazma dhe fraza boshe. Sa të rezikshëm janë këta vazalë  të agresorëve serbosllavë.

Tellallët: Gani Mehmetaj, Idriz Morina, Ramiz Dërmaku, Besnik Krasniqi ,Sulajman Aliu, Naim Kelmendi ,Xhemal Ahmeti, Nefail Maliqi etj. me shkrimet e tyre pompoze tentojnë të hipnotizojnë popullin e manipuluar. Prej skuthëve nuk pritet diç tjetër pos zi e më zi. Për të gëzuar vazhdimisht privilegje i krijojnë premisa vetes, mjerë populli që  ka tradhtarë të  infektuar me virusin sllav.

Prof.Fehmi Kelmendi

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu