Rugova gur i kufirit

0
1338

Zhuj Selmani
N’sinor temin kur ke ra
siç kanuni e ka nda
Në malësi duhet me pyet
A ka derë që është korit
Siç zakon e kemi na
nderë të oxhakut më ba za
po të mos kish as burrë as gru
s’len ndojë fëmijë pa qëllu
por ti erdhe dhe ke shku
pak si tepër na ke ngushtu
ke qit fjalë që se mban toka
s’ka tapi për tokë Rugova
Në vend me qa e me vajtu
n’lahutë këngë dua me këndua
Në Bjeshkët e Nemuna në atë Rugovë
Si shall burri mbi Kosovë
Me ruajt ftyrë e me ruajt nderë
Jeta e vështirë dimër e verë
Për pa pasë ku me shkua
500 vite janë ngujua
të ngujuar bënë gajret
N’luftë kanë ra për çdo vjet
Nuk ka burrë që s’është vra
herë me turk e herë më shka
njat kufi për me e ruajt
asnjë gurë mos me luajt
Por kur sot erdh liria
me flejtë çlirë n’trojet e mija
n’vend me i mbledhë bijë e bija
Nsinorë gurët me i shënua
njata trima me i kujtua
më m’pasë vra se kam dert
por ma ngjite se kam rrejt
Mbaje në mend o Murat Pasha
s’ka mbet kurrë Rugova n’vasha
ka me pas trima gjithmonë
për më vdekë për tokën tonë

Rifat Muriqi

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu