Shqipetaret dhe zgjedhjet ne IRJM

0
878

partitë-shqiptare dhe maqedone

Kan filluar fushatat nga partite politike ne republiken ish juugosllave te maqedonise. Keto zjedhje jan shtyer disa here, edhe kesaj radhe mund te shtyhen. Partite politike shqipetare garojn per ne pushtetin maqedonas pa asnje program Kombetar.
Te gjitha partite apo organizatat shqiptare nuk bejne kerkesa legjitime qe i takojn popullit Shqipetar. Se pari duhet te kerkohet regjistrimi i popullsis me komisione kombetare dhe nderkombetare, masandej kush eshte shumice do e udheheqe shtetin te irjm, duhet te ndryshohet kushtetuta dhe ne baze te popullit qe do te jete shumice, i takon udheheqja. Kerkesat e shqipetareve duhet te jene ne perputhje te vollnetit te popullit shumice (qe sipas statistikave te disa shteteve shqiptaret jane shumice) konfederate me irjm dhe federate me Shqiperin, ose shembull kemi republika serbe ne Bosnje dhe Hercegovin, ose modellin zviceran dhe at Bellg.
Ne rast se duan sllavomaqedonasit te pajtohen me fjalet e lartepermendura, ne rast se nuk doan Populli shqipetar do vendose vete per te ardhmen qe eshte e drejte lexhitime e sanksionuar edhe ne karten kombeve te bashkuara (okb) Bashkimin Kombetare. Shqipetaret ne irjm nuk munden te jetojn me nje popull qe nuk i do sic jane sllavomaqedonasit, as per hire te mosndryshimit te kufijve me dhune, as per hire te disa shteteve kryesisht lindore.
Partite politike duhet ta kene te qarte se nuk jane ata qe vendosin per Shqipetaret, eshte populli qe vendose per te ardhmen.
Ne rast se garojn ne zjedhje pa kerkesat dhe pa aprovimin e kerkesave te lartepermendura, atehere ata garojn per ti mbushur xhepat me euro e jo per interes Kombetar. Populli shqipetare ne irjm nuk duhet te dale ne zjedhje me programet aktuale qe i kane partite politike, sepse ne rast se dalin ne zjedhje me programet aktuale te partive apo organizatave politike e vulosin dhe e lagjitimojn roberin!
Cdo shqiptar duhet te mendojn per ceshtjen Kombetare sepse eshte e rendesishme per ne dhe per brezat e ardhshem.
Populli Shqiptare nen okupimin e sllavomaqedonasve nuk mund te kete aresim te pamvarur, nuk mund te kete ekonomi te pamvarur, nuk mund te menaxhojn me financa etj.
Pra kemi nje mije e nje aresye per ti bojkotuar keto zjedhje.

ZVICER 14 11 2016

Nga, AJREDIN VELIU

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu