UDB-ashët që vepruan në Kosovë

0
2895
UDB-a
1.Mehmet Shoshi -spiun( ministër i Udbes)- merrte vetë pjesë në torturimin e të burgosurve

2. Fevzi Ajvazi –
spiun
3. Jusuf karakushi – spiun udbash më vonë ministër i Udbes
4.HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror(UDB-së)në Prishtinë;
5.NAZMI JUNIKU-ish-sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme;
6.DURAK JASHARAJ-ish-gjykatës hetues;
7.HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik;
8.DURMISH KOÇINAJ-ish-kryetar trupit gjykues
9.SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatës;
10.FEHMI GASHI-ish-gjyqtar porot;
11.Ymer Osaj – gjyqtarë
12.HASAN BERISHA-ish-gjyqtar porot;
13.NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim;
14.ISAK HASANI-gazetar i „RILINDJES“;
15.ALI OLLONI ish-gazetar i”Zërit të rinisë”
16.FAHREDIN GUNGA-ish-kryeredaktor i Radio Televizionit të Prishtinës(RTP);

Udbash që torturonin të burgosurit


1.Bafti Jakupi,

2.Lutfi Ajvazi

3. Ejup Bajgora

4.Mehmet Haskaj

5..Ibush Kllokoqi

5.Drago Dragojeviq

6.Muharrem Dana

7.Sllobodan Mijoviq

8.Asllan Sllamniku

9.Shefqet Hashani

12.Zenun Shala

13.Naip Hoxha

14.Refik Tashi

15.Metush Sadiku

16.Zejnullah Shala

17.Hasan Mehmeti

18.Shefqet Obria

19.Faik Nura

21.Metë Kuqi

PAK A SHUMË TË GJITHË KËTA GJENDEN EDHE të ” DOSJA ADEM DEMAÇIT”..

vazhdojmë me të tjerët

1.Metush latifi – gjyqtarë

2. Tadej Rodiqi – gjyqtarë

3. Hilmi Zhitia – gjyqtarë

4. Nexhat Ajro – prokuror

5. Mehmet maliqi – ministër i udbes ( babai i Skëlzen maliqit)

6. Flori Bruqi – gjuetar i tanjugut ( lexo Ninit)

7. Isak Nishevci – gjyqtarë..

Të tjerë që qiten në kurtha rininë studentore

1. Rrahman kastrati ( oficer Jugosllav dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit)

2.Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtimje

3. Hasan Murena, fshati Hade Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë ( Zëri I kosovës numri 6 viti 1983 faqe 15).

4. Sadik Blakaj nga Komuna e Istogut në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthë plakun Qazim Sabit dhe Tahir Demajn, të dy nga Gjilani… Më vonë ky Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili ma vonë e ka qitur në kuthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet Burgë..

5. Hasan Cërvadiku – profesor udbash në Prishtinë ( profesor në shkollën kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)

6.Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc

7. Ismail Horri – nga Istogu

8.Sami Aliçkaj fshati Carrabreg
( të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden të ( Zëri I Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15)

9. Isuf Pllana fshati Shtitaricë ish-arsimtar i historisë në Obiliq ( Zëri I Kosovës numer 7/1983 faqe 14 )

10. Gani Shoshi dhe Hajdar Shoshi ( babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut

11. Istref Sadiku udbash – fshati Shushicë Istog njihet si UDB-ash i ashper gjat Torturave kundër Shqiptarve në Zyrat e UDB-es dhe çelit e Burgjeve në Pejë ( 7/83 zëri I Kosovës).

12.Zenun Çelaj, profesor i kimisë dhe rrahim Përçuku ( që të dy profesor të QAMO” Muharrem bekteshi. Vushtrri) ( zëri I Kosovës numer 7 viti 1983

13. Rexhë Zeqiraj nga Pasjaki afër Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës

14. Bajram Troshupa, – arsimtar i fiskulltures në prishtinë

15. Klodin Shiroka , arsimtare e matematikes ( mbesa e Kolë Shirokes)

16: Fatmir rexhepi, – aktivist i LSP punonjes të Prishtinës ( tani është zgjedhur ministër i punëve të brendshme në qeverin e re të A. Qekut)

17. Qamil Muhagjeri ( udbash në ambasaden e e Jugosllavis në Tiranë – ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të përcjellur emigracionin ( zëri I kosovës 7-8 gusht -shtator) 1986

18.Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt

19. Januz Loshi udbash Skënderaj

20. Bahtir Asllani i Makermalit ( zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)

21.Vuksan Vuksanaj, udbash që përcillte emigracionin në Nju Jork

22ZYHRA KURTESHI( ZYHRA KASTRATI) fshati Lebushë Komuna e Deçanit.

23. Demë Muja Pejë, udbash plagos për vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë as edhe një ditë nuk mbanë burgë.

24. Bajram fazliu ose Bajram Çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje pejë

25. Izet Imeri Komogllav ferizaj

26. Hasan Lekiqi , udbash gadime Komuna e Lipjanit

27. Asllan hetem Ibrahimi Gadime e Epërme me vajzen e gruas XHEVAHIREN..Kjo punonte në udbë…

28. Agim Tasholli – gadime e Ulët, nip i kryeudbashit faik Dudushi

29. Faik Dudushi . kryeudbash

30. Ejup Kamerolli nga Llapashtica
Ahmet Deliu , Podujevë

31. Ahmet Ahmeti gjykatës ( dënopi kadri osmanin).

32. Sokol Osman Oruqi – Turiqevc Skënderaj

33. maliq dhe Fatmir Sheholli ( babë e bir),- ky i dyti edhe sot punon për UNMIKUN..

34.Nijazi Hasani fshati rakovicë ose qysh e kanë quajtur ndryshe Nijazi Kisha ( për të gjithë këta mund të lexohet në Zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në ZIK numer 5 viti 1985).

35. Fehmi Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori në Podujevë

36. Ramiz Shehu ” Hitleri” mësues
Ukë Muçaj , – gjykatës në pejë

37. Nezir Sherifi udbash në Ferizaj

38. Shaqir Uka dhe Vahide Uka ( burrë e grua njeri dhender i Halit Ternavcit e tjetra e motra)..

39.Xhafer Qorri(i vrarë nga një police magjup gjatë luftës se fundit ne trafastacionin e Drenasit,përndryshe ky kishte dorë ne masakrat e Qirezit,Likoshanit dhe Abrise).

40.Hamze Shtutica(njëjtë sikur xhafer qorri,por ky i vrarë pas luftës

41.Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit

EMRA TJERË TË SPIUNËVE

Zymer Maqastena – spiun

Ibush Arifi – bashkpuntor i udbes me të bijtë nga bakshia

Murat Zhevelli

Ibër Hasku – udbash ( vrau Haxhi Tishakun)

Januz Haklaj, – spiun

Hysen prushi – bashkëpunëtor

Shaban Abazi

Agim Muhagjiri – gazetar ( ky në vitin 1990 publikisht në gazeten Rilindja kishte kërkuar falje për bëmat e tija dhe natyrisht..hm.. ishte falur sepse megjithat e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e dreqit)

Ramë Ademaj – udbashë Pejë

Istref sadikaj – UDB-ashë Istog

Sherif Balaj – UDB-ash Pejë

Ramë Ademi – kryeudbashë pejë

Rrahman Zylfiu – udbashë Kumanovë

Rabit Zylfiu ( ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqesor edhe kishte pohuar këtë gjë se: ” ishte dërguar për të përcjellë një emigrant shqiptar nga Jugosllavia) – për këtë më hollësisht shkruan ” Zëri I Kosovës” numër 6 viti 1983..

Behxhet Jashari – udbash hajdut
Behxhet Behxheti – Shkup

Januz Panjolli – Shkup ( Zëri I Kosovës numer 7 vitit 1983

Rexhep Musliu – Shkup

Hasan Abazi – historian Kërçovë

Selman Sadiku –

Nexhemedin Rustemi – Kërçovë

Hamit hamiti ( dëbëhet nga Shqipëria si agjent i udbes dhe vazhdon punën në Maqedoni, pra kjo verteton që Jugosllavia tentonte të qonte spiun në Shqipëri të cilët gjoja si të përndjekur nga serbet…pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me ta kthaer ky kishte vazhduar punën e tij në SPB të Maqedonisë ).

Zylal Abedini – udbash SPB Maqedonis

Abdyl Zhuta – udbash Ohër

Edin Marku – udbashDibër

Ajrush Toska – udbash Strugë

Sherif Trema – udbash Kërçovë

Kaim Murtishi ( zik numer 3 viti 1984).

Mehmet Hasku – udbash Pejë

Halit Deliu – spiun nga majaci

Xheladin Beçiri – udbash Deçan

Kristë Gegaj -Gurakoc Istog ( personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn)

Xhelil Shala – Hade

Nijazi Limanowski ( Limani)

Xhabir Alija ( Ilijowski) ( zik numer 3 viti 1985 faqe 19)

Esat Limani – arsimtar bilologji

Mustafa Abedinoski

Nezir Sferifi – udbash Ferizaj

Enver Gashi – diplomat Cyrih

Sali Bajrami, Ibush maraj, Sinan Blakaj, Nimon Blaka të gjithë nga Vrella ( Zëri I kosovës 4 prill 1987)…

Murat Shevelli..më pastaj pasojne.

Enver Shevelli

Naser Shevelli(inspektor)

Ramadan Sermagjaj (kryudbash) Ne Gjilan


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu