Vitia fillon me shkarkime në Ministrinë e Shëndetësisë

0
833

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka filluar me shkarkime në dikasterin që ai drejton.

Indeksonline mëson se ai ka filluar t’i shkarkojë të gjithë punonjësit në Ministrinë e Shëndetësisë që kanë qenë në kontratë mbi vepër.

Kontratat mbi vepër njihen ndryshe si “marrëveshje për shërbime të veçanta (MSHV)”.

Sipas ligjit numër 06/L-144 janë të parapara katër kategori me të cilën rregullohet marrëdhënia juridike ndërmjet shtetit dhe zyrtarëve publik.

Zyrtarë publik janë nëpunësi i shërbimit civil ose nëpunësi civil, nëpunësi i shërbimit publik, nëpunësi i kabinetit dhe nëpunësi administrativ mbështetës.

Pra sipas ligjit, “marrëveshje për shërbime të veçanta (MSHV)” nuk ekziston si kategori.

Kontrata mbi vepër ofron mundësi keqpërdorimi apo në privilegjimin e ndonjë punëtori.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj
Ju lutem vendosni emrin tuaj ketu